Презирство до росіян, або Чому Росія плодитиме обеліски невідомим солдатам

25 квітня 2022, 19:23
У Російській імперії і в СРСР ніколи не цінували життя людей. До солдатів ставилися, як до витратного матеріалу чиїхось імперських амбіцій.
Росіянин
Росія ніколи не цінувала своїх солдатів / Facebook.com

Мене, колись радянського школяра, дивувало, що існують пам'ятники Невідомому солдату або матросу.

Це як? - думав я. Що це означає невідомі солдати? Чому невідомі? У них не було імен і прізвищ? Вони ховалися? Чому їх ніхто не знав? І якщо вони невідомі-то чому їм ставлять пам'ятники?

Вже коли я подорослішав, став розуміти, що у цивілізованих країнах імена всіх загиблих на війні знають, навіть якщо їх тіл не змогли знайти. Імена полеглих у боях написані на могилах, монументах, стінах пам'яті. Немає там монументів невідомим воїнам.

відео дня

І тільки в нашій радянській країні сотні тисяч, а то й мільйони полеглих солдатів невідомі. Невідомі і не поховані. Кістки їх досі розкидані на колишніх полях битв, в лісах і болотах Балтії, Росії, Білорусі, України та Європи.

Мало того, що завжди - що в Російській імперії, що в СРСР не цінували життя людей. До солдатів ставилися, як довитратного матеріалу чиїхось імперських амбіцій і задумів правителів і начальства. Не вважали за потрібне не тільки берегти ці життя, але хоча б враховувати, кого і скільки кинули в топку чийогось божевілля. Так ще й цьому скотському ставили пам'ятники - скрізь по всьому СРСР стирчали однотипні шпилі пам'ятників невідомим солдатам з "Вічним вогнем". Цілий культ створили. Причому в цьому безумстві могли проголошуватися - "ніхто не забутий, ніщо не забуте". Це як "не забутий", навіть якщо не спромоглися зафіксувати імена полеглих?

І ніхто не замислювався, що це зовсім не пам'ять і шана - це символ презирства до людських життів своїх громадян. Не має бути в природі пам'ятників невідомим солдатам, якщо держава цінує і береже життя людей. Якщо солдати не відомі, то і порахувати їх неможливо. І не потрібно, і можна "витрачати" їх безчетно. "Баби нових народять".

У нинішній РФ нічого не змінилося. Тисячі розкиданих тіл на українських полях, в трюмах крейсера "Москва", в спалених остовах танків і БТР, які нікому не потрібні. Невідомі солдати?

читайте такожЧому Росію спіткав генералопад у війні з УкраїноюПралки, кавоварки і одяг при відступі вантажать сотнями кіло в свої машини, щоб відвезти до своїх жебрацьких Мухосранськів, а тіла загиблих товаришів кидають в українському чорноземі. А навіщо забирати? Замість могил реальних загиблих Вони будуватимуть нові обеліски невідомим солдатам загиблим на цій безславній і ганебній війні. І будуть запалювати "вічні вогні". Дармового газу буде багато, особливо після світового енергетичного ембарго на російські енергоносії.

Будуватимуть ці пам'ятники свого скотарського ставлення не лише до життя українських громадян, яких вбивали, ґвалтували і грабували, а й до своїх.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти