Пригожин буде дерибанити Росію, коли там почнеться смута

1 червня 2023, 08:31
Зараз Пригожин взяв паузу на 2 місяці і виводить ПВК Вагнера з поля бою, оскільки розуміє, що український наступ повністю розчавить його угруповання.
Пригожин
Пригожин публічно наїхав на Мінобороні РФ: у чому причина / скрін

Ватажок ПВК Вагнера Євген Пригожин дав нове інтерв'ю, в якому ще раз публічно підкреслив свій конфлікт з Міноборони РФ.

Мова йде про дискредитацію Міноборони, яка обумовлена зведенням особистих рахунків Пригожина з керівництвом відомства – міністром Шойгу і керівником Генштабу Герасимовим. Конфлікт між ними виник через гроші - діяльність Пригожина спрямована насамперед на їхне отримання. Війна у нього на другому місці, політика – на третьому.

Контракти з Міноборони РФ дозволили Пригожину отримати 5 мільярдів рублів і частину грошових коштів з 10 мільярдів, які були виділені на створення чарівних магічних пірамідок, встановлених у Бєлгородській області. Бійці Російського добровольчого корпусу акуратно обійшли такі пірамідки і зайшли до регіону.

відео дня

Пригожин зацікавлений в грошах. Конфлікт з губернатором Санкт-Петербурга Бєгловим був продиктований протистоянням за контроль над міським бюджетом, а конфронтація з Шойгу обумовлена боротьбою за бюджет Міноборони.

Після початку повномасштабної війни Росії і України Пригожин запропонував Москві свої послуги, і російська влада з цим погодилися. І в цій ситуації конфлікт з Міноборони за ресурси лише посилився. Пригожин наполягав на пріоритетному забезпеченні свого підрозділу і певній автономії бандформування. В якості інструмента тиску на Міноборони він використовує свою потужну медійну структуру. Це анатомія конфлікту.

Хто такий Ігор Яковенко

Ігор Олександрович Яковенко (нар. 13 березня 1951, Москва) – російський журналіст, соціолог, педагог і громадський діяч. Колишній секретар Спілки журналістів Росії, колишній депутат Державної Думи. Генеральний директор Національної тиражної служби. Голова профспілки журналістів "Журналістська Солідарність", пише Вікіпедія.

Потім Пригожин за допомогою своїх медіаресурсів став тиснути на Путіна. Коли Путін не хоче робити так, як хоче Пригожин, з'являються такі формулювання, як про "дедушку-конченого чудака на букву "м".

Згодом конфлікт почав безперервно поглиблюватися. Думаю, Пригожин розуміє, що Росія програє у війні, яку вона і почала, а за підсумками бойових дій на Москву чекає важка поразка і смута. Пригожина це влаштовує - смута призведе до мафіозної війни, в рамках якої почнеться розділ територій і власності.

Наразі Пригожин взяв паузу на 2 місяці і виводить ПВК Вагнера з поля бою, оскільки розуміє, що український наступ повністю розчавить його угруповання. При цьому Пригожин розраховує зберегти сили до моменту, коли вони йому знадобляться для використання або в Африці, або в Росії. Пригожин братиме участь в розділі території і власності Росії, коли там почнеться смута.

Ігор Яковенко, спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти