Пригожин хоче втекти з Росії

15 травня 2023, 06:05
Пригожин хоче покинути Росію під серйозним приводом, сховатися десь в Африці, а потім знову повернутися до публічної діяльності, коли в Росії все трохи вщухне.
Кочетков, Пригожин
Пригожин хоче зняти з себе відповідальність за провали на фронті / Колаж: Главред, фото: скріншот YouTube

Що треба розуміти про Пригожина? Він - колишній зек, причому за дуже серйозними статтями. Тобто не ухиляння від несплати податків, а розбій, пограбування, справи, повʼязані з наркотиками. Для таких людей навіть у Росії фактично була прикрита публічна діяльність. Люди з кримінальним минулим залишаються дуже впливовими, можуть бути дуже багатими, але навіть у Росії, напівкримінальній державі, їм не можна було приходити у публічну сферу, ставати політиком і таке інше. Війна для таких як Пригожин та для нього особисто відкрила ці двері до публічності. Він від цього просто шаленіє – йому дуже подобається бути публічною особою, не з-за чиєїсь спини щось вирішувати, а безпосередньо виходити в ефір, аби всі це обговорювали. Тобто присутній певний нарцисизм, беручи до уваги те, що він зек і для нього це було раніше неможливо.

Хто такий Олександр Кочетков

Олександр Кочетков – аналітик, політтехнолог, іміджмейкер. У минулому інженер-конструктор КБ "Південне" і заступник керівника пресслужби президента України.

Відповідно, він переходить межу і говорить багато того, про що, певно, згодом пожалкує, якщо йому не вдасться зробити те, що хоче. А він хоче зняти з себе відповідальність за провали на фронті. Зараз Пригожин чітко обрав лінію "мені не дають" – не дають снарядів, боєприпасів, а так би ми, мовляв, вже б давно взяли Львів. Винні усі навколо нього – Шойгу, Герасимов, зараз у нього "сусіди" на фронті, 72 бригада (72 окрема мотострілецька бригада ЗС РФ. - Главред) покинула позиції. Тому, мовляв, ми змушені теж піти, але це не ми програємо українцям, а усі інші, які нам свідомо чи несвідомо заважають.

відео дня

Насправді Пригожин хоче тікати з Росії. Бо у нього, як у зека, добре розвинена "чуйка", і він розуміє, що навколо нього вже стає гаряче, адже він наговорив зайвого. Тому він хоче сховатися десь у Судані. Там дуже цікава ситуація, бо там тривають військові протистояння між регулярною армією і колишнім "ополченням". Найманці ПВК "Вагнер" можуть увійти в той конфлікт, і Пригожин, окрім плати за це, може отримати притулок і на певний час перебратися туди. А там його дістати буде значно важче.

Путін дійсно дуже образливий і мстивий. Він забуває про власні обіцянки, але не про те, що хтось його образив. Тому Пригожин хоче покинути Росію під серйозним приводом, сховатися десь в Африці а потім знову повернутися до публічної діяльності, коли в Росії усе трохи вщухне.

Олександр Кочетков, спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти