Чому Пригожин поспішає покинути Бахмут

6 травня 2023, 08:20
Пригожин уже не вперше заявляє про те, що йому не дають снарядів і він буде виводити своїх терористів з Бахмута.
Євген Пригожин
Пригожин вступив у боротьбу за пальму першості головного скиглія "сво", вважає Коваленко / скрін

У мене складається таке враження, що пригожин вступив у боротьбу за пальму першості головного скиглія "сво" з ігорем гіркіним і переконливо це змагання виграє. При цьому ниття пригожина не настільки марне, як гіркіна, але все ж...

Але все ж, слід розуміти, що ниття пригожина - це насамперед словоблуддя, основною метою якого є дискредитація мо рф і Генштабу рф, тобто - удар по шойгу і герасимову. І пригожин вже не перше заявляє про те, що йому не дають снарядів і він буде виводити своїх терористів з Бахмута.

Найцікавіше те, що проблема зі снарядами у російських окупаційних військ по всій зоні бойових дійЮ і якщо говорити про Бахмут, то там ситуація набагато краща, ніж по багатьом іншим локаціях. Удари по Бахмуту наносяться з досить високою інтенсивністю. Тому, про снарядну кризу тут говорити недоречно.

відео дня

Але, ось, що цікаво... Напади у пригожина почалися практично відразу ж після удару якогось БПЛА по кремлю, і тут є взаємозв'язок і послідовність.

Удар по кремлю - це дискредитація мо рф, що забезпечує прикриття повітряного простору в столиці.

Удар по кремлю - всі жадали "дзеркальної" відповіді, потужної і яскравої, а в підсумку, вийшов ріденький наліт "шахедами". Тобто, мо рф не в змозі навіть відповісти за приниження сакрального купола і замах на святу святих?

А тепер ще й звинувачення мо рф від пригожина.

Очевидно, що ми з вами зараз спостерігаємо за низкою атак по мо рф і генштабу рф, з боку конкуруючої організації, яка повністю хоче на себе перетягнути ковдру в зоні БД в Україні. І, всі ці заяви пригожина - це елементи великої гри проти шойгу і герасимова.

Але, у будь-якої гри є певні межі, переходити які недозволено. Російська ж внутрішня гра на конфронтації, схоже, цих кордонів вже не має, але куди цікавіше буде поспостерігати за подіями 10 травня. Адже самовільний вихід із зони БД - це дезертирство і зрада.

Але в цій всій грі є ще один фактор, а саме - правда про Бахмут, який росіяни так і не можуть взяти, а за останні дні навіть втратили кілька позицій як в місті, так і біля нього. Схоже, крім усього іншого, пригожин п'ятою точкою чує недобре, а тому і поспішає покинути Бахмут.

Але, залишати він його буде, попутно звалюючи неминучий провал бойових дій в районі міста на шойгу і герасимова. Тобто, одним пострілом намагається вбити відразу двох зайців. Ось тільки, як би самі "зайці" не почали стріляти раніше.

Спостерігаємо!

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти