Пригожинський заколот: режим не розпався, але тріщини пішли

29 червня 2023, 19:43
Путін і його оточення (Патрушев, Чемезов) будуть зацікавлені якомога швидше завершити війну.
Пригожинський заколот: режим не розпався, але тріщини пішли
Важке озброєння вагнерівці мають передати Росгвардії / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео

Пригожинський заколот схожий на удар по глиняній посудині. Від нього режим не розпався, але тріщини по ньому пішли. По цих тріщинах можна вгадати пунктири майбутніх коаліцій і протистоянь.

У цьому сенсі важливими є наступні моменти. Важке озброєння вагнерівці мають передати Росгвардії. Показовою стала мобілізація кадирівців на внутрішній фронт. Схоже, що саме Золотов і Кадиров є головною опорою режиму на даний момент.

відео дня

Армія (Шойгу з Герасимовим) остаточно перетворилися на нелюбу невістку. І ймовірні поразки на фронті та втрати окупованих територій тільки закріплять цей статус. Разом з тим, армія залишається великим споживачем бюджетних ресурсів.

Це означає, що Путін і його оточення (Патрушев, Чемезов) будуть зацікавлені якомога швидше завершити війну і взяти під власний контроль потоки оборонного замовлення. Очевидно, чутки про заміну Шойгу на тульського губернатора Дюміна небезпідставні.

Найбільш гострим виглядає потенційний конфлікт між російськими націоналістами, які підтримали заколот Пригожина, і чеченською жандармерією, що вирушила в російські міста на його придушення.

Вся надія на Валентину Матвієнко, яка обрала позицію над зіткненням і яку особисто похвалив Лукашенко. Ще один гарант російської державності. Далі буде.

Хто такий Максим Розумний

Максим Розумний – український політолог, філософ, поет. Доктор політичних наук (2007 р.), кандидат філософських наук (1996 р.), голова Наукового товариства "Гуманітарна колегія" (з 1997 р.), член науково-експертної колегії при Кабінеті міністрів України (з 2008 р.), пише Вікіпедія.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти