Примус до миру: що хочуть від України

21 серпня 2024, 08:10
2618
У геополітичному плані успішна угода про припинення вогню між Україною і Росією, під кураторством США, послабить позиції Китаю в Росії та Європі.
Примус до миру: що хочуть від України
Війна в Україні та перемир'я / Колаж: Главред, фото: 128 ОГШБр, 48 ОАБр

Якщо американці доб'ються перемир'я або хоча б припинення вогню між Ізраїлем і Хамас, то потім вони займуться Україною. І не важко передбачити за чий рахунок. Угода між Україною і Росією про припинення вогню, за посередництва США, а не Китаю, матиме безліч наслідків.

З одного боку, цей дипломатичний успіх піде на користь демократам на президентських виборах 2024 року, з іншого боку, змусить Україну піти на болючі компроміси у війні.

відео дня

Але головне, що хвиля невдоволення українського суспільства ганебною угодою з Росією стане умовою і стимулом потужного тиску на тандем Єрмак-Зеленський і дозволить США провести ймовірну заміну політичної верхівки "Тефлонового Офісу" на повоєнну прозахідну групу "реформаторів".

У геополітичному плані успішна угода про припинення вогню між Україною та Росією, під кураторством США, послабить позиції Китаю в Росії та Європі.

Китай матиме право підозрювати, що між Росією та США розпочався прихований процес примирення або навіть зближення, за рахунок послаблення санкційного тиску та інтересів Китаю, що дуже засмутить Пекін.

Хто такий Віктор Небоженко

Віктор Сергійович Небоженко (нар. 14 лютого 1953, Жмеринка) — український політолог, соціолог. Директор соціологічної служби "Український барометр". Кандидат філософських наук, пише Вікіпедія.

Працював в Інституті філософії Академії наук України, Інституті соціології Академії наук України.

У 1994-му брав участь в першій президентській кампанії екс-прем'єр-міністра України Леоніда Кучми.

З 2003-го — керівник соціологічної служби Національного інституту стратегічних досліджень при Президенті України, директор Соціологічної служби "Український барометр".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти