Визнання Путіним "ЛДНР": ситуація разюче відрізняється від 2014-го

21 лютого 2022, 23:40
Звісно, переговорний процес все одно триватиме. Можливо, в стамбульському форматі до нього таки підключаться США.
Визнання Путіним 'ЛДНР': ситуація разюче відрізняється від 2014-го
Володимир Путін визнав незалежність "ЛДНР" / Reuters

Путін підписав укази про визнання "ЛДНР" "незалежними державами".

Мінськ "все". Переходимо до плану "Е" - Ердоган, вже загалом схвалений практично усіма Стамбульський формат нових переговорів, жорсткі санкції (бачили вже обвал біржових індексів сьогоднішній - все крім золотовидобування), фіксування російської військової присутності на території недореспублік... І це на тлі вже пристойної української армії, облаштованої лінії розмежування, купи зброї від союзників.

читайте такожПутін вводить війська на окупований Донбас під виглядом "миротворців"Ситуація, що разюче відрізняється від 2015-го, коли нас на тлі страшенного ослаблення економіки після втрати територій, на тлі ледь формованої армії, котру не було чим забезпечувати, загнали в Мінськ.

відео дня

Але, звісно, переговорний процес все одно триватиме - це нормальна практика для міжнародної спільноти. Можливо, в стамбульському форматі до нього таки підключаться США.

читайте такожПутін визнав "ЛДНР": як відреагували на його рішення світові лідериТак, ми всі розуміємо, що тепер окупований Донбас долучився до когорти Абхазії, Південної Осетії, Придністров'я, Криму - територій, що повернуться до держав лише після розвалу Росії. Тим більше в нас причин цьому розвалу посприяти.

Це цивілізаційне протистояння - "лишитись має тільки один".

Також Путін заявив, що Росія виділить на відновлення "ЛДНР" 1,5 трильйони рублів за 3 роки ($19 мільярдів на сьогодні).

В принципі, з точки зору наших стратегічних інтересів і спільної зацікавленості в розвалі Росії це добре. Спочатку вони розвалили Донбас, знищили інфраструктуру. На цю справу вони витратили так само трильйони рублєй на утримання війська, на зброю, на пропагандистську кампанію, на лобізм за кордоном, на підкуп чиновників тощо. Тепер ще трильйони підуть "на відновлення нами ж знищеного".

Плюс санкції - і Росія здується спочатку до єльцинського стану (коли їх американці підгодовували "ніжками Буша" - і дарма), а тоді до колапсу і розвалу на окремі територіальні утворення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти