Проросійські мітинги в Європі: об'єктивна реальність

6 вересня 2022, 06:59
Спрацьовує національний егоїзм, який, на відміну від інтернаціональної солідарності, куди більш стабільний.
прапор Чехії
Прапор Чехії, ілюстративне фото / czechrepubliclife.ru

У Чехії та Німеччині пройшли досить численні маніфестації на підтримку РФ з вимогою зняття санкцій для зниження цін на енергоносії. А також за припинення поставок Україні зброї.

Так, зрозуміло, ці мітинги організувалися при не дуже прихованому спонсорстві недоімперії. Але все одно, це симптом, який до приємних не віднесеш.

По-перше, настає та сама втома європейців, про яку багато попереджалося. Тому що війна за два кроки від будинку - це не те, за чим нормальним людям хотілося б спостерігати якомога довше.

відео дня

По-друге, і це важливіше, спрацьовує національний егоїзм, який, на відміну від інтернаціональної солідарності, куди більш стабільний. Мовляв, навіщо європейцям мерзнути через українців?

Проросійські настрої можна купірувати грамотною політикою європейських урядів. Наприклад, тим же чехам потрібно пояснити, що зняття санкції зміцнить недоімперію у відчутті безкарності. І тоді російські танки на вулицях Праги, як у 1968 році, стануть неминучими.

Крім того, необхідно говорити, що зростання цін на енергоносії — це не тільки наслідок санкцій, але і багато в чому наслідки проведеного Європою переходу на відновлювану енергетику. Так що знімай санкції з недоімперії, не знімай, але ціни назад вже не повернуться.

Однак не менш важливо, щоб світ бачив наочні позитивні результати своєї підтримки України перш за все, це наші успіхи на росссійсько-українських фронтах. Але також і наші досягнення в боротьбі з корупцією, в уніфікації законодавства з Європою, в енергоефективності та багато іншого, за що ми самі безплідно ратуємо вже тридцять років.

Адже Україна бореться з Росією не для того, щоб просочитися в якісь там бюрократичні структури на кшталт ЄС і НАТО, а щоб перетворити себе в сильну і успішну європейську країну. З якою буде вигідно і зручно співпрацювати всьому цивілізованому світу, тим же Чехії та Німеччині, в тому числі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти