Прорив лінії оборони на Півдні: значення цього успіху дуже велике

24 вересня 2023, 08:37
Якщо цей успіх найближчими днями розвиватиметься, то не виключено, що далі у ЗСУ справи підуть швидше.
ВСУ
ЗСУ прогризають оборону противника на півдні / Колаж: Главред, фото: командування Об'єднаних Сил ЗС України, 22 окрема механізована бригада

На картах ISW знову є невелике просування ЗСУ на Мелітопольському напрямку в бік Вербового. Але значення цього, на перший погляд, мізерного успіху - дуже велике: вперше є об'єктивні дані, що українська бронетехніка подолала головну лінію оборони росіян, залишивши позаду і "зуби дракона" і лінію окопів.

Якщо цей успіх найближчими днями розвиватиметься, то не виключено, що далі у ЗСУ справи підуть швидше. Адже судячи з карт, наступні лінії оборони значно слабкіші цієї.

відео дня

Якщо, звичайно, за майже чотири місяці українського наступу росіяни не набудували нових ліній оборони і не замінували нових мінних полів. Цього ж теж виключати не можна, вірно? Я б навіть сказав, що було б логічно саме це і припустити…

У будь-якому випадку - це важливий етап в українському наступі і це потрібно зафіксувати. Зрештою ресурси росіян теж не безмежні і скільки б окопів і бліндажів вони не побудували, якщо у них, скажімо, не вистачає артилерійських снарядів (а їх не вистачає) - то тут вже робити нічого і доведеться відступати: міцний окоп без артилерії недорого коштує.

Вночі 21 вересня РФ завдала чергового масованого ракетного удару по енергетичній, промисловій та цивільній інфраструктурі України 44 крилатими ракетами повітряного базування Х-101/х-555/х-55 та 6 зенітними керованими ракетами з-300. В результаті роботи української ППО знищено 38 крилатих ракет.

У відповідь Україна завдала удару по військовому аеродрому в Кримському селища Саки, де в результаті цього нальоту було знищено невстановлену (але велику) кількість російських бойових літаків. Крім цього, сьогодні було завдано потужного удару по будівлі, де розміщується командування Чорноморського флоту РФ у Севастополі.

На відео з місця вибуху видно, що він був дуже сильним і, отже, російська версія про те, що ракети були збиті доблесними російськими зенітниками, а на будівлю впали лише уламки - не витримує ніякої критики. Крім того, свідки вибуху пишуть в пабліках, що після нього до місця події помчала велика кількість пожежних машин і швидкої допомоги.

Хто такий Альфред Кох

Альфред Рейнгольдович Кох (28 лютого 1961, Алтай, Східноказахстанська область) — колишній російський державний діяч. У 1990-х роках був головою Держкоммайна Росії і заступником Голови Уряду Російської Федерації, з 2014 року проживає в Німеччині. Підтримав Україну і розкритикував дії Володимира Путіна за російське вторгнення в Україну, пише Вікіпедія.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти