Провалений план Бункерного Діда: які виходи є у Путіна з війни в Україні

28 лютого 2022, 11:44
3484
Психологічно важливим рубежом було 27 лютого – саме до цієї дати Путін розраховував виступити з промовою переможця і розповісти про повну перемогу.
Путін розуміє, що на цьому етапі він фактично програв в Україні
Путін має три варіанти виходу з війни в Україні, але ставка на четвертий – з бункером і Гітлером / Reuters

Вчора Володимир Путін доручив перевести сили стримування в російській армії в особливий режим несення служби. Про це він заявив під час зустрічі з Шойгу і Герасимовим у Кремлі.

Підвищуючи ставку, Бункерний Дід ясно показує, що за чотири дні війни ті цілі і завдання, які він поставив перед військовим блоком, не були досягнуті і тиск треба посилювати.

Вчора був психологічно важливий рубіж. Саме в неділю 27 лютого, за розрахунками Путіна, він повинен був виступити з промовою переможця і розповісти про вдало завершену військову операцію і повну перемогу. Саме до цієї запланованої промови Путіна офіційне російське ЗМІ РИА "Новости" випустило фашистську статтю про повне поглинання Росією України.

відео дня

Але все пішло не за планом уже в перший день війни.

Після ракетного удару по військових об'єктах і об'єктах військової інфраструктури України почалася сухопутна операція, яка практично одразу спіткнулася об запеклий опір українських військ.

За першу добу російські війська несуттєво просунулися вглиб території України, де змушені були зупинитися. У наступні три дні зломити опір українських військ не вдалося.

Успіхом захоплення кількох маленьких міст і закріплення на підступах до Харкова і Києва не назвеш.

За планом Путіна російські війська не повинні були зустріти відчайдушний опір, і велика частина України повинна була зустрічати російських солдатів якщо не з хлібом-сіллю, то покірно (як це заведено у росіян).

читайте такожЩо змінить участь білоруської армії у війні на боці Росії

Далі, центральна влада в Україні повинна була бути захоплена, все українське керівництво, яке не втекло і не перейшло на бік Путіна, заарештоване і доставлене в Росію для подальшого судового процесу над ними. У пропагандистських російських ЗМІ називалися прізвища українських політиків, яких повинні були показово судити: Турчинова, Порошенка, Зеленського, ще під 80 осіб, в тому числі й мене.

Станом на понеділок 27.02.2022 – плани провалені, війна загрожує перерости в затяжну і виснажливу для обох сторін та вже принесла величезні жертви, в тому числі серед мирного населення.

читайте такожПутін нервує і зривається, а, значить, буде робити все більше фатальних помилок

Путін розуміє, що на цьому етапі він фактично програв, і, якщо підтримувані поставками зброї заходу українські війська перейдуть у контрнаступ це буде кінець, як для нього особисто, так і для всієї системи влади, яку він створив.

Тепер є три виходи:

  • перший – переговори, де, закріпивши будь-який мінімальний успіх, можна здати назад і видати це за перемогу, але українська сторона, яка відчула силу, на це точно не піде;
  • другий – мобілізація і спроба реалізації планів великою кількістю військ і озброєнь, але це час і море крові з усіх боків і, як наслідок, негатив і категоричне неприйняття ситуації в Росії і світі;
  • третій – спробувати все закінчити, почавши ядерну війну, і тут або весь світ біля його ніг, або всі подохнуть.

Який варіант він вибере, побачимо вже скоро.

Я б поставив на четвертий варіант, з бункером і Гітлером.

Антон Геращенко, радник міністра внутрішніх справ України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти