Перевірка на міцність: чому Росія погрожує Литві і НАТО

22 червня 2022, 06:28оновлено 22 червня 2022, 10:16
Поведінка Росії щодо Литви зумовлена нерішучістю краін-членів НАТО. І чим більше її показує НАТО, тим сміливішою стає Росія.
Литва, Россия
Росія почала відкрито погрожувати Литві / ua.depositphotos.com

Якби мені півроку тому сказали, що Росія зможе напасти на НАТО, то я б напевно посміявся з цього. Зараз мені вже не смішно.

Ось недавно, наприклад, Росія почала погрожувати Литві. Члену НАТО. І хоча в Росії знають про 5 статтю Договору НАТО, яка каже, що збройний напад на одну країну буде вважатись нападом на всіх, але навіть це їх не зупиняє.

Може це чергові голослівні погрози, але далі Росія не піде? Може. А може насправді так Росія хоче перевірити чи дійсно працює ця стаття.

відео дня

Адже як показала ситуація в Україні, стара Європа не дуже хоче воювати. Та й війна триває вже 4 місяці і провідні країни кажуть про виснаження своїх військових запасів, але жодна з них не мобілізує економіку для військових потреб. Питання як вони тоді збираються захищати Литву чи будь-якого іншого члена?

Друге питання більш цікаве. Якщо допомога Україні обмежується через те, що Росія може застосувати ядерну зброю, то що зміниться в Литві? Чи захочуть найбільші країни воювати проти країни з ядерною зброєю?

читайте такожЯк Європа знову дозволила Путіну себе шантажуватиНасправді, вся теперішня поведінка Росії зумовлена в першу чергу нерішучістю краін-членів НАТО. І чим більше цю нерішучість показує НАТО, особливо найпотужніші її члени, то тим сміливішою стає Росія.

Павло Вернівський, радник Голови ФПУ з економічних питань

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти