Пунктик Москви: чому Кремль наполегливо намагається загнати Молдову до нью-СРСР

4 травня 2022, 19:38
Якщо окупація Молдови Кремлем вдасться, то вторгнення вирішить для РФ майже всі проблеми, які заважають їй третій місяць висадити десант в Одесу з моря.
армія, Росія
Росія 9 травня спробує повторити в Молдові той же сценарій, що розіграла на Донбасі в 2014 році / Reuters

Москва з високою імовірністю спробує 9 травня повторити в Молдові "донбаський сценарій".

Як може виглядати його старт легко уявити, якщо згадати кадри захоплення відділення міліції в Слов'янську "повсталими шахтарями" в камуфляжі, бронежилетах, касках і з автоматами. "Повстанці" тримали зв'язок по раціях і кричали іноземною мовою "Відійдіть за поребрик!". Унікальний випадок, коли "повстанці" були екіпіровані і діяли більш злагоджено, ніж національна армія. Одкровення агента спецслужб РФ диверсанта Гіркіна (Стрєлкова) незабаром розкрили цей секрет "повстанців" і "ополченців".

У Молдові групи таких "повстанців" вже є і чекають лише команди з Кремля. Свій Гіркін у них теж є і не один. Частина з них заїхала до Молдови під виглядом біженців з анклаву Придністров'я. З'являлася інформація про інфільтрацію бойовиків "Вагнера" з Лівії в Молдову околясами через Сербію і Румунію. Нічого надприродного, якщо згадати спробу перевороту в Чорногорії в жовтні 2016 р., який готували спецслужби РФ, як мінімум не без відома спецслужб Сербії. У Чорногорії озброєна група з 20 таких бойовиків планувала в день виборів захопити будівлю парламенту і оголосити про перемогу проросійських партій. Якби план вдався, то можна було б заявити про чергову "Великої Жовтневої революції", як ефіопські комуністи хотіли в 1974 р. назвати свій вересневий переворот, щоб отримати велику підтримку Москви. Але з Москви їм тоді відповіли в дусі: Велика і Жовтнева єдина, неподільна і неповторна, а тому ефіопська революція може бути тільки її молодшою сестрою.

відео дня

Введення в Молдову Придністровського колоніального корпусу армії Росії полегшується тим, що він контролює місто Бендери на правому березі Дністра і форсувати річку не потрібно. Оборонних укріплень біля Бендер у молдавської армії немає, і вона навряд чи готова до відбиття вторгнення з цього боку. Зайти з Бендер армії РФ в Кишинів буде ще легше, ніж з Криму до Херсонської області. Від Бендер до Кишинева по автотрасі всього 45 км. За годину "бендерівці" з Бендер цілком можуть дістатися до "бандерівців" і "румунофашистів" у Кишиневі.

У військово-організаційному і технічному плані Придністровський колоніальний корпус теж перевершує армію і поліцію Молдови разом узяті. Підпорядковується він безпосередньо Кремлю і сформований за схемою колоніальних армій з туземців. Вищий командний і офіцерський, а також частково сержантський склад набраний з колонізаторів, а якась частина офіцерів, сержантів і весь рядовий склад - з аборигенів. Таку структуру комплектації мали європейські колоніальні армії в Африці, британська в Індії, нідерландська в Індонезії тощо. Бізнес групі "Шериф", керуючої так званої ПМР, цей колоніальний корпус не підпорядковується, незважаючи на те, що за документами він значиться як армія цієї "республіки". Але до групи "Шериф" він має таке ж віддалене відношення, як сама ця "Республіка" до Молдови, а молдавська мова до її армії.

У політичному аспекті ситуація для реалізації Кремлем чергової спецоперації в Молдові теж сприятлива. Там є комуністи Вороніна і відкололися від них соціалісти Додона, крім тих реалістів, які чекають повернення Російської імперії під будь-яким прапором, хоча б під входять в моду біло-блакитним-білим. Всіх інших, хто не в цих когортах, Кремль з різним ступенем інтенсивності, залежно від ситуації, 30 років називає "румунофашистами".

читайте такожПутін не може дозволити собі не перемогти в Україні: чому ядерний удар можливий і саме по КиєвуФашисти і нацисти, румунські, українські, білоруські, естонські, Латвійські, а якщо треба, то і Єврейські, – це пунктик Москви, що дозволяє їй виправдовувати свої завоювання після краху доктрини радянського комунізму. До цього вона виправдовувала свою експансію необхідністю звільнити весь світ від капіталістів і поміщиків, причому навіть ті країни, де їх не було. До 1917 р. виправданням експансії служили Боротьба за православну віру як найправильнішу серед усіх релігій і постулат: "Росія – велика імперія". Так як релігійні війни вийшли з моди ще раніше, ніж імперіалізм з комунізмом, то в Кремлі взяли курс на звільнення всіх від фашизму. Тому Кремль і плодить фашистів у міру своїх потреб в них.

Оскільки Додон трохи більше року як не президент Молдови і його люди товстим шаром все ще сидять в держапараті і органах місцевого самоврядування, а комуністи Вороніна давно жирні, за молдавськими мірками, капіталісти, то для нової військової спецоперації Кремля все склалося якнайкраще. Є деякі проблеми з мобілізацією мас в Молдові, але їх передбачається зняти спекуляцією на радянській традиції травневих парадів. Білоруський диктатор Лукашенко тиждень тому не випадково заявив, що хоче відновити СРСР і висловив надію, що до цього його проекту ще хто-небудь приєднається, крім РФ.

З кінця квітня Кремль активізував спецоперацію по загону Вірменії в нью-СРСР за допомогою мітингів в Єревані своєї креатури з вічною вимогою відставки Пашиняна. Тепер за кремлівським графіком черга Молдови повернутися в радянський загін.

Цей мегастратегічний план по збірці нью-СРСР має і два стратегічні завдання в рамках війни з Україною.

Перша-військово-політична. Якщо путч і окупація Молдови колоніальним корпусом російської армії з примикаючими до нього спецзагонами Кремлю вдадуться, то через якийсь і дуже короткий час відновлена Молдавська РСР приєднається до війни Росії з Україною. Вторгнення цих зведених військових з'єднань в Одеську область зніме для РФ майже всі проблеми, що заважають третій місяць висадити в ній десант з моря.

читайте такожМолдова ризикує знехтувати шансом розправитися з Придністров'ямДруге не мега, а просто стратегічне завдання цієї спецоперації – інформаційне, психологічне і політичне. У разі вдалого її проведення число таких бонусів для Кремля буде велике. У разі її провалу, можна буде якийсь час його експлуатувати, подібно до того як вісім років експлуатують операцію спецслужб Росії з підпалом Будинку профспілок в Одесі.

Незважаючи на всі сприятливі умови для цієї операції, в разі провалу його наслідки будуть набагато більш неприємними для Кремля, ніж там собі уявляють, і не зовсім по тих лініях, де їх очікують. Зрозуміло, якщо уряд Молдови не поведе себе безтурботно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти