"Гарматного м'яса" багато, мізків мало: чому Путін даремно сподівається перемогти в затяжній війні

12 травня 2022, 06:29оновлено 12 травня 2022, 23:48
Україна спирається на фактично безмежні ресурси США і НАТО. Десятиліттями Західна зброя перемагала радянська і російська. Так відбувається і в Україні.
Володимир Путін
Володимир Путін швидко витрачає військовий потенціал РФ / Reuters

ЦРУ повідомляє, що Путін готується до довгострокової війни з Україною. Схоже на правду. Росія завжди перемагала у війнах за рахунок своїх величезних територіальних і людських ресурсів, буквально завалюючи ворога трупами солдатів. Путін вважає, що, володіючи великими ресурсами, він переможе Україну у війні на виснаження.

Однак ці надії марні. Росія швидко витрачає свій військовий потенціал і їй нізвідки чекати поповнення, а Україна спирається на фактично безмежні військові та економічні ресурси США і НАТО. Десятиліттями, починаючи з ізраїльсько-арабських воєн, Західна зброя перемагала Радянське і російське. Так відбувається і в Україні.

У Росії залишаються тільки дуже великі запаси гарматного м'яса. Але вона не може їх повною мірою використовувати. Переважна більшість росіян, навіть в цілому підтримують "спецоперацію", самі воювати не хочуть (про це свідчать незалежні опитування).

відео дня

Масово йти на забій за гроші готові тільки бідняки з жебраків регіонів. А ідейних дурнів-самогубців - одиниці. Загальна або навіть часткова мобілізація зробила б війну непопулярною, дестабілізувала б режим політично і економічно, викликала б масову втечу військовозобов'язаних за межі Росії. Тому Кремль боїться її оголошувати.

Так що і великих запасів гарматного м'яса в кремлівських засіках теж немає. Залишається добирати в армію на контракт лохів, готових віддати своє життя за пару тисяч доларів. А їх стає все менше.

читайте такожЧому Путін почав боятися УкраїнуУкраїнці, на відміну від росіян, в більшості високомотивовані, вони воюють із загарбниками, що покусалися на їхні будинки і землю. Спираючись на з кожним днем посилюється західну допомогу, вони неминуче переможуть ізольовану і втрачає свої обмежені ресурси Росію. Час працює на них.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти