Путін надає самому собі ведмежу послугу

17 липня 2022, 18:24оновлено 18 липня 2022, 11:09
Путін не дає забути тим, хто далеко від фронту, що триває війна. І зараз неможливі жодні компроміси з терористами.
Путін надає самому собі ведмежу послугу
Путін погано засвоює уроки / Колаж УНІАН

Путін обстрілює Україну. Важко осягнути логіку маніяка і дати відповідь навіщо. Може, щоб налякати. Залякати. Змусити українське суспільство тиснути на владу, щоб влада підписала капітуляцію. Так, ми всі з вами знаємо, що воно так не працює. Що це лише посилює ненависть і лють. Але Путін може цього не знати. І просто слідує логіці терориста. Як він робив у себе в Росії. Як він змушував робити Януковича під час Майдану, коли насильство завжди грало проти нього і лише відроджувало протест.

Але він погано вчить уроки. І так, колись терористам вдалося це зробити з іспанцями, коли після теракту на вокзалі іспанський уряд погодився припинити спільні коаліційні дії зі США. Але для іспанців це була просто далека місія і мова не йшла про виживання. А після Бучі всі в Україні розуміють, що мова йде саме про виживання. А, отже, піти на поступки терористу просто не варіант. Самі росіяни своїми діями зробили неможливим досягнення своїх цілей методом терору.

А ще Путін робить самому собі ведмежу послугу. Бо він не дає забути тим, хто далеко від фронту, що йде війна. Війна на виживання. Путін не дозволяє повторити спокусу 2014 року, коли були півтони і коли багато хто відкидав сам факт війни, у чому йому активно допомагали відомі журналісти на відомих телеканалах.

відео дня

Зараз неможливо втомитися від війни, яка йде тільки у телевізорі. І зараз неможливі компроміси. Ті самі компроміси з терористами, на які іноді готові йти європейські країни у намаганні мінімізувати економічні втрати. Європейці зараз як пересічні українці до війни - можуть від неї втомлюватись і закриватися, бо вона йде тільки у телевізорі. Тож європейці лишень повторюють помилки самих українців і хіба українці у такому випадку мають моральне право їх звинувачувати?

Що з цим робити? Не допомагати терористу. Не допомагати йому досягати своїх цілей. Страху і паніки. Не бігати у реальному і віртуальному світі з виряченими очами і криками, що завтра Путін збере Думу, Раду Федерацій і раду шаманів і оголосить супер-пупер мобілізацію і закидає всю Україну ракетами, посилаючись на анонімні телеграм-канали. Бо саме посіпаки Путіна їх ведуть. Не треба бігати і кричати, що ми всі помремо, бо американське посольство зробило розсилку, не звертаючи увагу на те, що це стандартна розсилка останні місяці, а посол активно ходить по місту і нікуди не їде.

читайте такожТерорист номер одинМи не можемо зупинити ці теракти. Ніхто не може. Західна зброя може допомогти мінімізувати удар, але не нівелювати його. Ніякі залізні куполи тут не допоможуть. Тому треба зціпити зуби і не допомагати терористу. І терпіти. Розуміючи, що тактика терориста - то тактика відчаю, бо нічого іншого він зробити не може.

Сергій Фурса, інвестиційний банкір, спеціаліст відділу продажів боргових цінних паперів Dragon Capital

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти