Путін готовий вибратися з бункера

14 жовтня 2022, 19:20
Усе, чого доб'ється Путін цією своєю "могилізацією" - це просто затягування часу. Можливо, він і сам розуміє це і така затяжка йому потрібна.
Володимир Путін
Путін готовий вибратися з бункера, каже Альфред Кох / Фото Reuters

Мій моніторинг тих українських телеграм-каналів, за якими я суджу про хід війни, показує, що в основному акцент змістився на повідомлення про повітряні тривоги, ракетні обстріли міст і жертви серед мирних жителів.

Зовсім зникли повідомлення власне з фронту. І це мене насторожує. У кращому випадку це означає, що ситуація в протистоянні сторін досягла певної рівноваги, а в гіршому - що росіяни, отримавши поповнення, починають потихеньку брати ініціативу в свої руки.

Все це не більше, ніж мої відчуття. Але вони такі і я не хочу їх приховувати від вас. Їм на противагу можу сказати, що всі аналітики сходяться на тому, що запас ракет у Путіна добігає кінця і він вже не здатний здійснювати масовані обстріли. Це видно по кількості ракет, якими він обстрілює українські міста: їх кількість зменшується з кожним днем.

відео дня

Більше того: ті ж фахівці кажуть, що через санкції Росія не може більше виробляти сучасні ракети і змушена буде повернутися до виробництва ракет, сконструйованих ще в 60-70-х роках. А такі ракети перехоплюються сучасними ППО значно простіше. Тим більше, що "Рамштайн-6" прийняв рішення у відповідь на путінські обстріли міст поставити Україні сучасні системи ППО.

Це означає, що один з головних путінських козирів: ракетний терор українських міст незабаром не матиме того значення, на яке Кремль розраховує. Отже, все знову вирішуватиметься на полі бою. А на це у союзників України теж є відповідь: масовані поставки РСЗВ.

Ще з цікавого: свого часу концерн "Калашников" за власною ініціативою розробив новий автомат АК-12 і його подальші модифікації. Він намагався отримати держзамовлення на нього, але за результатами конкурсу МО РФ від цього автомата відмовився тому, що він ненадійний, швидко ламається і т.д. до масового виробництва цього автомата так і не приступили, хоча вже в цій війні його подекуди використовували і всякий раз його лаяли матюками.

До того ж шойгівські тиловики, витріщивши очі і витягнувшись в струнку, бадьоро доповідали своєму начальству про те, що у них на складах накопичилося 15 млн автоматів АКМ і їм нові автомати не потрібні, оскільки їм старі (зовсім навіть непогані) дівати нікуди.

Яке ж було здивування спостерігачів (як у ЗСУ, так і серед росіян), коли вони побачили, що деякі партії знову мобілізованих путінських "чудо-богатирів" прибувають на фронт, озброєні АК-12! Тобто забракованою самими ж спецами МО РФ зброєю! Як це? А де 15 млн старих-добрих АКМ? Це як розуміти?

Депутат-єдинорос, генерал-лейтенант Андрій Гурульов нещодавно в ефірі дивувався, куди поділися півтора мільйона комплектів зимового обмундирування, які (він точно знає!) ще нещодавно були на складах МО РФ. Хотілося б подивитися на його фізіономію, коли йому повідомлять про те, що кудись запропастилися 15 млн АКМ! Ось буквально вчора були, а сьогодні кудись поділися…

Ми бачили ролики, як мобілізованих озброюють іржавими автоматами. Але я особисто і уявити себе не міг, що масштаби "зникнення" зброї зі складів МО РФ такі, що рахунок йде вже на десятки мільйонів…

Зрозуміло, зараз російські генерали-постачальники (і їх начальники аж до Шойгу) замашуть руками і заволають, що це наклеп, і що все в їх бухгалтерії сходиться і нічого тут тінь на тин наводити! Але якщо це так, то чому мобілізованих озброюють зброєю, яка не запущена в серію через свою ненадійність? І якщо ви своїх солдатів озброюєте такими пукалками, то як їх можна ще назвати крім як "гарматним м'ясом"?

А якщо до цього додати ще що "друга армія світу" приступила до модернізації 800 танків Т-62 для відправки на фронт, то залишається тільки дивуватися: навіщо Путін проводить мобілізацію, якщо йому нічим цих "мобіків" озброювати? Нагадаю, що танк Т-62 сконструйований у 50-х роках, його виробництво почалося шістдесят років тому, а припинено майже п'ятдесят років тому.

Що це все означає? Це означає, що та рівновага на фронті, яку ми зараз спостерігаємо, не може тривати довго. Поки мобілізовані поповнюють вже чинні на фронті частини, від них ще є якийсь толк. Але в міру "вибуття" досвідчених бійців і, найголовніше, більш-менш сучасної техніки, ефективність новоствореної путінської армії буде неухильно знижуватися, тим більше, що ВСУ буде і далі забезпечуватися новою зброєю, перевагу якої вже було доведено.

Так що все, чого доб'ється Путін цією своєю "могілізацією" - це просто затягування часу. Можливо, він і сам розуміє це і така затяжка йому потрібна, щоб все-таки домогтися якихось переговорів і миру на почесних умовах. Кажуть, що він навіть збирається поїхати в Індонезію на саміт G-20. Що ж, це для такого як він бздуна - вчинок. Мабуть, вже так припікає, що він навіть готовий вибратися з бункера і поїхати не до Токаєва в Астану (де все з охороною схоплено), а казна-куди на Балі…

Так. Схоже, що війна затягується. На жаль. Але результат все одно буде один: перемога буде за нами. Тому, що наша справа правильна і ворог буде розбитий.

Слава Україні!

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти