Путін говорить про захоплені землі так, наче вже розуміє, що піде з посади

6 жовтня 2022, 09:55оновлено 19 жовтня 2022, 23:15
Путін наче просто повчає потенційного наступника лекціями про історичну місію протистояння із Заходом.
Путін говорить про захоплені землі так, наче вже розуміє, що піде з посади
Володимир Путін / скриншот

З анексією українських територій, на мою думку, може бути не все так показово логічно. Досить дивними є акценти, які публічно розставляє Путін, інформаційно супроводжуючи "приєднання".

І вже після законодавчого оформлення анексії фейковими договорами, федеральними законами, змінами Конституції визвольний марш ЗСУ продовжується і росіяни втрачають великі анклави "новоприєднаної" території, яка в їх правовому полі вважається російською. Це все відбувається під улюлюкання консервативної урапатріотичної спільноти і загострення апаратної боротьби в середині еліти.

відео дня

Інтуїтивно здається, що Путін говорить про захоплені землі так, наче вже розуміє, що піде з посади і просто повчає потенційного наступника лекціями про історичну місію протистояння із заходом, відновлення територіальної "справедливості".

Це не спіч коронованого президента, це скоріше проповідь незрозумілого жерця, оракула. Який цілком розуміє, що українську армію не зупинити. Вона у пасіонарному дикому темпі відновлює українську соборність. Але навіщо увесь цей політичний спектакль з анексією, який виставляє тебе клоуном на увесь світ? Дати можливість ЗСУ взяти стільки, скільки дозволю, а після правової крапки зась? Чекає, щоб виставити ядерний ультиматум?

Це найбільш очікуваний сценарій поведінки Путіна. Хоча поки він обере проміжні дії - "контртерористична операція", воєнний стан в деяких областях і закриття кордонів. І паралельно може підвищувати ставки в інформаційній боротьбі, монтуючи сюжет ядерного удару в масовій свідомості західного світу.

Але є ще одна цікава думка. Теоретично Путін може ризикнути піти на транзит влади, про що давно говорять в кремлівських стінах. І ті, хто вважає, що він на це ніколи не наважиться через особисту жадобу влади - може помилятися.

Обмін з Медведєвим посадами у 2008 р. говорить насправді про багато що. Хоча зараз і не ті обставини, звісно. Але піти з посади Президента на посаду умовно глави якоїсь Держради за казахстанським сценарієм він міг би. За певних умов.

А наступнику треба передати ідеологічний "наказ" і правовим чином пов'язати його руки, унебезпечивши від "необдуманих" кроків з повернення Україні її територій. Хоча якраз правовим чином все може вирішитись дуже оперативно. Головне - як це сприйме російська біомаса.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти