Путін хоче розколоти українське суспільство і влаштувати нову пастку

4 липня 2024, 08:10
643
Кремль намагається обманом змусити українську владу погодитися на компроміс, на втрату частини окупованих територій.
Путін, вибух
Путін і війна в Україні / Колаж: Главред, фото: скріншот із YouTube, скріншот із відео

Спеціальна дезінформаційна операція.

Не домігшись успіху силою на полі бою, російська влада намагається реалізувати свої цілі хитрістю, за допомогою обману і маніпуляції. Для цього розпочато спеціальну дезінформаційну спецоперацію під умовною назвою "Путін готовий до компромісу".

Дезінформацію закидають в офіс президента і ЗМІ. У хід пішов текст "російських мирних пропозицій" (його озвучив Дмитро Гордон в інтерв'ю Голованову). Це очевидна липа. Росія за ним нібито згодна на особливий статус і спільне з Україною управління Кримом. Для Путіна захоплення Криму - головне досягнення в кар'єрі, це його ідея фікс, він навіть обговорювати статус Криму ніколи не погодиться. Не погодиться він і на інші компромісні пропозиції. Знищення України як незалежної держави, а українців як самостійного народу - надцінна параноїдальна ідея Путіна, про яку він багато разів проговорювався і від якої не в змозі відмовитися.

відео дня

Однак деякі відомі експерти та журналісти останнім часом заговорили про можливість компромісу з Путіним ціною втрати Україною її окупованих територій і навіть намагаються готувати до цього суспільство. Є відчуття, що і у владі хтось важливий клюнув на російську наживку.

Необхідність гнилого компромісу виправдовується, зокрема, поширенням паніки з приводу можливого приходу Трампа до влади. А паралельно до Києва несподівано їде Орбан і теж заманює Зеленського міражем угоди з Путіним. Однак проблема навіть не в тому хороший чи поганий компроміс, а в тому, що з Путіним він просто неможливий.

Не моя справа коментувати внутрішньополітичну ситуацію в Україні. Але я добре знаю російську політичну ситуацію. Ця дезінформаційна спецоперація проводиться не для досягнення компромісного миру і навіть не для тимчасового заморожування війни. Її завдання - ослаблення, деморалізація і дестабілізація України. Кремль намагається обманом змусити українську владу погодитися на компроміс, на втрату частини окупованих територій. А потім вимоги будуть все посилюватися. Це ж типова для російської влади бандитська тактика. Головне прогнути противника, щоб він дав слабину, нехай навіть у малому. А потім його вже простіше буде нагинати все нижче і нижче.

У такий спосіб Путін хоче розколоти українське суспільство, спричинити конфлікт між українськими патріотами і керівництвом країни, позбавити українців волі до опору. Кінцева мета цієї провокації - хаотизація і захоплення України.

Хто такий Ігор Ейдман

Ігор Віленович Ейдман (25 вересня 1968, Горький) — російський соціолог, один з найбільш публікованих дослідників путінізму як соціальної і політичної системи.

З 1995-го по 2002-й рік очолював піар-агенцію "Центр соціальних інновацій". Ігор Ейдман є автором антиолігархічної кампанії Бориса Нємцова.

З 2002-го по 2005-й рік Ігор Ейдман працював одночасно в центрі політконсалтингу "Ніколло М" і Всеросійському центрі вивчення громадської думки (він же ВЦВГД).

У 2010-му році виступив одним з підписантів опозиційного листа "Путін повинен піти".

У 2011-му році переїхав до Німеччини.
Ігор Ейдман в 2014-му році випустив книгу "Нова національна ідея Путіна". У 2016-му році була видана його книга "Система Путіна: Куди йде нова російська імперія?"
Ігор Ейдман - автор багатьох публікацій і статей, активно пише на своїх сторінках у соцмережах. У своїх матеріалах він детально розбирає сучасну російську політику, виступає проти війни в Україні, нещадно висміює Путіна, "духовні скрєпи" і "русский мир".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти