Путін хоче знову отримати право спізнюватися на пів години

28 січня 2023, 19:20
Путін прагне повернутися в те невелике коло найбільш впливових політиків світу, які вирішують все і можуть вести себе, як їм заманеться.
Володимир Путін
Путін хоче знову отримати право спізнюватися на півгодини, вважає Кочетков / скріншот YouTube

На даному етапі резолюція, яку прийняв Європарламент з приводу створення трибуналу над Путіним і Лукашенком, має ідеологічне і пропагандистське значення. Таким чином Європа дає зрозуміти, що вона все бачить і розуміє. Більше того, так європейці кажуть, що жодні спроби створення недоімперії і повернення Росією нібито своїх територій не пройдуть.

Європа фіксує, що сприймає російське керівництво як військових злочинців, які розв'язали проти України невмотивовану агресію, яка ведеться з порушенням усіх норм і звичаїв війни.

Свого часу європейці визнали Стрєлкова військовим злочинцем і засудили його на довічне ув'язнення. Але це не означає, що завтра спецназ буде відправлений до Росії, щоб схопити Стрєлкова або поки ще не засуджених Путіна, Медведєва, Шойгу та інших.

відео дня

Європа дала зрозуміти, що Путіну не отримати бажаного. Адже чого домагається Путін, яка мета його війни? Він розповідає про денацифікацію, деукраїнізацію та іншу маячню.

Але насправді Путін хоче знову отримати право спізнюватися на пів години на дуже важливі зустрічі. Іншими словами, він прагне повернутися в те невелике коло найбільш впливових політиків світу, які вирішують все і можуть поводитися так, як їм заманеться.

З 2014 року, навіть раніше, від Путіна почали дистанціюватися в світі, його стали цуратися. Адже російська економіка не росте, корупція процвітає, Путін дуже некрасиво повернувся на новий президентський термін, а далі агресія 2014 року і 2022-го. Ніхто не хоче мати справ із Путіним.

Тому заради досягнення своїх цілей Путін намагається шантажувати весь світ. Він затіяв війну виключно заради власних амбіцій. В Європі все це прекрасно розуміють і говорять йому прямо, що реалізації його бажань не буде – вже ніхто не сяде з ним за стіл переговорів щодо нового розподілу світу.

А якщо Путін і сяде, то не за стіл переговорів зі світовими лідерами, а на лаву підсудних.

Суд у Гаазі розслідує воєнні злочини Росії. Однак це відбудеться тільки після зміни політичного режиму в Російській Федерації, не раніше.

Для нас важливо те, що ніхто на Заході не хоче домовлятися з Путіним – потенційним злочинцем, ще не засудженим, але злочинцем.

Крім того, не варто забувати, що оточення Путіна – це дійсно тераріум однодумців, павуки в банці. Там усе тримається на жадібності і страху, а не певних ідеологічних засадах, тому в цьому середовищі можливо все. Якщо Путін почне заважати своєму оточенню, він може просто вмить зникнути, а ми навіть не будемо знати, що з ним сталося.

Ми ж його фактично не бачимо, а тому не знаємо, чи то час від часу показується він, чи то двійник. Не зрозуміло, чи живий Путін взагалі. Він так дбає про власне здоров'я, що навіть сідає за 12-метровий стіл, розмовляючи зі своїми найближчими соратниками, тому він може без проблем зникнути безслідно – його просто придушить власна охорона.

Думаю, що до суду Путін не доживе, але не тому, що хтось чогось боятиметься, а тому, що, якщо його прибрати зі шляху миру і демократичного розвитку, всі процеси почнуть стрімко розвиватися.

Олександр Кочетков, політичний аналітик, спеціально для Главреду

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти