Путін і Сі зустрічалися даремно

21 березня 2023, 21:05
Зустріч показала, що крім спільних слів ні у Путіна, ні у Сі Цзіньпіна немає реального плану зупинки російсько-української війни.
Путін, Сі Цзіньпіна
Китай не хоче втягуватися в авантюри Путіна / kremlin.ru, pixabay

Президент Росії Путін зустрівся в Москві з головою Китаю Сі Цзіньпіном. Скільки було шуму, прогнозів і очікувань. У будь-який інший час це був би історичний візит, а зараз ясно, що Пекін і Москва не знають, що робити з рештою світу. Зустріч показала, що крім спільних слів ні у Путіна, ні у Сі Цзіньпіна немає реального плану зупинки російсько-української війни. Україна виявилася "твердим горішком" для тандему Путін-Сі.

Путін хоче, щоб Пекін взяв на себе основну миротворчу місію і допоміг зупинити війну на умовах Росії, але з цим не згодні Європа і США, які є основними економічними партнерами Китаю. Бо буде створено світовий прецедент згоди з вимогами країни-агресора та порушення кордонів. Після цього Пекін спокійно приступить до окупації Тайваню. Якщо Путіну дозволять захоплювати чужі землі, то чому Сі Цзіньпін не може захопити Тайвань. Але змусити Кремль припинити кровопролитну війну з Україною на її справедливих умовах (відновлення кордонів, репарації, покарання військових злочинців) Пекін теж не може, тоді він втратить режим особистої влади Путіна, а потім Росію. Китай не хоче втягуватися в авантюри Путіна, якому нема чого втрачати. Але і залишити, програла Росію і Путіна з ордером на арешт в Міжнародному суді, один на один із Заходом Китай теж не хоче.

відео дня

Але про це Пекіну треба було думати раніше, до візиту Сі Цзіньпіна в Москву.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти