Путін наговорив собі на статтю

28 червня 2023, 19:20
Згадайте моє слово: скоро Ернст або хто там, зніме докодраму про цей "заколот", де будуть криваві бої.
Володимир Путін
Путін наговорив собі на статтю, вважає Альфред Кох / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео

Минув один рік і сто двадцять три дні війни. На фронті, нарешті, є зрушення, які видно навіть на картах ISW. По-перше, ЗСУ згладили Времівський виступ, взявши село Рівнопіль.

По-друге, на картах чітко видно плацдарм ЗСУ на Лівому березі Дніпра біля Антонівського мосту. Тепер українські військові можуть вже не робити круглі очі і зображати подив, коли їх запитують про плани з форсування Дніпра. Тепер наявність цих планів заперечувати нерозумно.

Я аж ніяк не стверджую, що наступ почнеться саме звідти. Але такий варіант розвитку подій вже не виключений. Як би нас не намагалися переконати в зворотному близькі до ЗСУ експерти. А то як не запитаєш, усі відразу починають на тебе шикати і говорити, що це утопія, про це навіть заїкатися не можна, це неможливо і т. д.

відео дня

По-третє, той клин, північніше Бахмута, який вбили ЗСУ в розташування російських військ, і який майже вже дотягнувся до Берховки, став помітно ширшим, але, по-моєму, трохи відсунувся назад на захід. Або мені здалося?

Ось, власне, і всі ті зміни, які відбулися на фронті за останні два дні. Це, звичайно, не прорив фронту, але все-таки краще, ніж нічого. Будемо сподіватися, що маховик наступу все-таки набере свої оберти. Тим більше, що пані Маляр обіцяє незабаром дуже хороші новини. Набагато кращі за ті, що я вам зараз розповів. Хоча і ці теж нічого, годяться.

Американці розповіли, що буде в новому пакеті допомоги. Там ракети для HIMARS і PATRIOT, там 30 БМП "Bradley", 25 БТР "Stryker", і багато чого ще. Але те, що найбільше привернуло мою увагу: якась загадкова "Техніка для знищення та розчищення фортифікаційних споруд".

У пресі пишуть, що це спеціальне обладнання для створення проходів в мінних полях і знищення укріплень. Навіть називають конкретні види зброї. Наприклад, "банголорську торпеду", яка встигла дуже себе добре зарекомендувати вже в цьому наступі. Так що спрямованість цього пакету допомоги очевидна і актуальна.

Путінські соколи знову обстріляли ракетами Краматорськ. Є загиблі і поранені. Ну що тут скажеш? Серце розривається, дивлячись на таке.

Я весь час думаю: ось раніше льотчики були синонімом хоробрості. Вони найбільше ризикували, мало хто дожив до кінця війни... вони літали там, де на них чекала смерть. Від зенітки, від ворожого винищувача, від поломки в літаку, від поганої погоди....

Але нинішні, особливо ті, хто літає на цих стратегічних бомбардувальниках, вони ж взагалі нічим практично не ризикують. Підняв у повітря свого "ведмедя" (який все одно, що пасажирський лайнер), пролетів тисячу кілометрів від Мурманська до Каспію, натиснув кнопочку і полетів взад, до дому…

Розвернувшись додому, передав управління другому пілоту, а сам пішов до штурмана накотити по маленькій, та за життя поговорити: як дітки, як дача, як ластівка... Кому війна, а кому мати рідна.

А ще через годину ракети долетять до Краматорська і вб'ють людей. В цей час наш герой і сміливець буде вже приземлятися на свій аеродром на Кольському півострові і писати рапорт про успішно виконане бойове (!) завдання.

А до вечора він, в стоптаних тапочках і трениках, буде клювати носом біля телевізора, краєм вуха слухаючи біснуватого Соловйова. І то правда: втомився за день, намотався, годувальник.... Захисник Батьківщини ... матір його…

Це вам не піхотинець, забризканий чужою кров'ю, брудний і голодний, який спить, скорчившись в окопі. Тут біла кістка: вбивця на відстані. Ніякого ризику, як в комп'ютерній грі. Натиснув кнопочку - і всі справи. Ось їх, я думаю, потрібно першими до стінки ставити. Без розмов. Просто за професійною ознакою. Це добірні мерзотники. Калібровані.

Ось як би було добре, якби на цьому можна було закінчити пост. Адже сьогодні весь день собі говорив: більше про цей пригожинський заколот писати не буду. Все, вистачить. Але тут Путін знову навалив купу такого, що залишити це без коментарів просто неможливо.

Які враження? Ось знаєте, до десятиріччя Жовтневого перевороту, тобто в 1927 році, Сергій Ейзенштейн зняв художній (!) фільм "Октябрь".

Як годиться було в ті часи фільм був німий. Всі події, які він там показав - були інсценуванням, масовкою. Реквізит, костюми, холості постріли, Артисти на великих планах, все як завжди в кіно. Операторська робота - прекрасна, композиція, кадри - все на вищому рівні.

Був там, зрозуміло, і епізод з т.зв. "штурмом Зимового палацу". Всі ми знаємо, що ніякого штурму не було. Що Антонов-Овсієнко з групою червоногвардійців зайшов в будівлю і заарештував Тимчасовий уряд, який не чинив ніякого опору.

Але радянська пропаганда вже почала перетворення Жовтневого перевороту у Велику Жовтневу соціалістичну революцію. А хіба революція може виглядати так мляво? "Ні!"- сказала партія!

І Ейзенштейн нарядив статистів в матроські бушлати, вони під камери і світло прожекторів красиво через арку Генерального штабу увірвалися на Палацову площу, пробігши її крізь бутафорський кулеметний вогонь, добігли до ажурних кованих воріт Зимового палацу, картинно перелізли через них, відкрили їх зі зворотного боку і революційні маси повсталого пролетаріату вломилися в лігво контрреволюції…

Минуло п'ятдесят років і нам в школі ці кадри втюхували вже як документальні. Ось діти: дивіться, як наші діди брали зимовий!

Те, чому сьогодні ми були свідками, це точно таке ж створення міфу про "страшний заколот". Вже геройський Золотов розповідає, як він захистив Москву, як готові були його бійці лягти кістьми за Батьківщину, і вже Путін теж їм дякував, і на Соборній площі Кремля щось таке героїчне ляпав... Звучали гімни, фанфари, майоріли стяги, стояли рівними квадратами полки…

Згадайте моє слово: скоро Ернст або хто там, зніме докодраму про цей "заколот", де будуть криваві бої, і де героїчний Золотов, стікаючи кров'ю, дотягнеться таки до горла Пригожина і... загалом ви самі розумієте, чим все це закінчиться. Бадьорий, вічно молодий Путін (артист Безруков) з пагорба керує операцією, в треуголці, одна нога на барабані…

До нього принесуть смертельно пораненого Пригожина (артист Машков). Путін, дивлячись на нього, скаже: "Voilà une belle mort!" А потім, захоплений його хоробрістю Лукашенко, викупить бідолаху у Путіна і той буде заточений в Осиповичах, в пансіонаті Святої Олени, на правах почесного бранця…

А через десять років ці кадри будуть показувати школярам як документальні і вони будуть думати про мужність дідів і про їхню любов до Вітчизни... в Кремлі буде "Галерея героїв 2023 року", молоді генерали, руки в перснях, гриви коней, стрункі красуні, пороховий дим... (якщо, звичайно, вся ця зграя утримає владу).

І ніхто не згадає про цих дідків, які обісралися від страху, які розбіглися хто куди, ледь Пригожин лише тільки виїхав з Ростова... та й хрін з ними. Все одно їм каюк. Не сьогодні, так завтра.

А ще Путін наговорив собі на статтю. І не тільки собі. Міжнародний ордер на арешт у нього вже є. А тепер є всі підстави видати і російський: він зізнався, що фінансував найманців (кримінальний злочин) з бюджету (цікаво за якою статтею?). Він, всупереч всім своїм попереднім запевненням, прямо платив їм з казни мільярди (!) доларів. Якщо це не злочин, то тоді що таке - злочин?

За останні кілька місяців Путін і його оточення самі зізналися в такій кількості злочинів, що навіть нічого вже і розслідувати не потрібно.

І вишенькою на торті була передача важкого озброєння (танків та ін.) Росгвардіі. Як то кажуть: на ті ж граблі. Тепер Путіну потрібно буде створити Росгвардію-2 (Кадиров?), щоб в момент, коли Золотову прийде в голову качнути права (за методом Пригожина: доріжка ж протоптана!), у Путіна було кого йому протиставити. І так - до нескінченності. Бо немає нормальних інститутів і тому нічого не працює і тримається - на чесному слові, а ціна їхнього слова - самі знаєте яка…

І як ми в цих умовах можемо програти? Ніяк! Тому, що наша справа - праведна. Тому ворог буде - розбитий, а перемога буде - за нами!

Слава Україні!

Джерело

Хто такий Альфред Кох

Альфред Рейнгольдович Кох (28 лютого 1961, Алтай, Східноказахстанська область) — колишній російський державний діяч. У 1990-х роках був головою Держкоммайна Росії та заступником голови уряду Російської Федерації, з 2014 року проживає у Німеччині.Підтримав Україну та розкритикував дії Володимира Путіна за російського вторгнення в Україну, пише Вікіпедія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти