Путін не витримує війни: чому у Кремлі заговорили про перемир'я

1 червня 2022, 19:40оновлено 1 червня 2022, 21:05
Колективний Захід не розуміє, що Путіним мирна угода буде розцінена як його перемога. І він стане ще нахабнішим і агресивнішим. І знову почне війну.
Путін, Матвієнко
У Путіна заявили про готовність до переговорів з Україною / Фото duma.gov.ru

Схоже, що Путін все-таки починає розуміти, що війну "не вивозить". І варто обмежитися захопленим. І зробити вигляд, що це взагалі – "громадянська війна" в Україні, а не війна РФ проти України.

Спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко: "потрібні дипломатичні, мирні рішення, але для цього потрібна воля двох країн. Ми готові до переговорів, підписання угоди, яка припинила б громадянську війну в Україні і привела до миру".

Ну так, громадянська війна, це коли 24 лютого Росія починає обстріли всієї території України, коли російське звірине творить геноцид у Бучі, Ірпені, Маріуполі, коли обстрілюють Львів. Ну так, весь світ так і повірить, що це "громадянська війна".

відео дня

Є і військові ознаки того, що Путін не проти укласти мир. Найважчі бої зараз відбуваються на сході країни - за Сєвєродонецьк, Лисичанськ і Курахівському напрямку. Окупант готується до відновлення наступу на Слов'янськ, а також - на Сіверськ і Райгородок. По всій лінії зіткнення тривають обстріли з метою сковування наших військ. У Сєвєродонецьку важкі вуличні бої. Ворог штурмує і Бахмутський напрямок. Для відволікання наших сил від східного напрямку - йдуть удари по Сумщині. У районі Харкова та Херсона ворога видавлює ЗСУ.

Цілком можливо, що Путін запропонує мир на умовах визнання ОРДЛО в межах Донецької та Луганської областей і Криму. А захоплені території півдня стануть предметом шантажу України. Про це ж може свідчити і зниження активної підтримки України озброєннями з боку США і Європи.

читайте такожСто днів війни з Росією-коли настане мир і які шанси України на перемогуТобто, цілком можливо, що РФ і "колективний Захід" вже домовилися про мир за рахунок територіальних, економічних і людських втрат з боку України. Мерзенно, звичайно, але "своя сорочка ближче до тіла". Ось тільки "колективний Захід" не розуміє, що Путіним це буде розцінено як його перемога і поразка Заходу. І він стане ще нахабніше і агресивніше. І стане вимагати ще більше. І знову почне війну.

Чи сприймуть всередині України такий мир? Теж велике питання. Хіба що як перепочинок перед реальною нейтралізацією Росії. Без цього - в майбутньому нас чекає черговий напад РФ.

Станіслав Речинський, журналіст, колишній спікер СБУ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти