Путін одночасно програє дві війни

8 вересня 2022, 21:19
Путін стоїть без штанів біля розбитого корита, нескінченно повторюючи як мантру: "ми нічого не втратили".
Путін Україна
Путін програє дві війни / Колаж УНІАН

Старий остаточно впав у дитинство, лякає Європу: "Мерзни, мерзни, вовчий хвіст!". Він лякає, а їй не страшно.

Путін зараз одночасно програє дві війни: одну справжню з Україною, а іншу нафто-газову з Європою.

Газовий шантаж провалився. Більш того, вже найближчим часом російський бюджет позбудеться доходів від експорту енергоносіїв на основний для країни європейський ринок. Потік нафтодоларів з Європи буде перекритий вже до початку наступаючого року. Від російського газу Європа не готова була так швидко відмовитися, але тут сам Путін допоміг. Тільки кремлівські маразматики могли не розуміти, що за допомогою газового шантажу поставити Німеччину на коліна і запустити "Північний потік 2" не вдасться.

відео дня

У німецькій правлячій еліті і в суспільстві в цілому склався стійкий антикремлівський консенсус, рішення позбутися залежності від російських енергоносіїв прийнято і скасовано бути не може. В результаті безглуздого шантажу Кремль просто позбавляє себе доходів від продажу газу на рік-півтора раніше, ніж планували європейці.

Путін стоїть без штанів біля розбитого корита, нескінченно повторюючи як мантру: "ми нічого не втратили". Так, так, звичайно, нічого, якщо не брати до уваги десятків тисяч життів і трильйонів рублів, боєздатної частини армії (яку тепер намагаються замінити завербованими зеками), найважливіших галузей економіки (від ай-ті до автомобілебудування) і експорту (в т.ч. в найближчій перспективі енергоносіїв до Європи). І це тільки початок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти