Путін відправив до Лукашенка "важковаговика"

27 грудня 2021, 06:29
Кремль створює центр прийняття рішень у Мінську, переносячи частину питань з лінії Лукашенко-Путін на посольство.
Путін, Лукашенко
Росія звужує поле для маневру оточення Лукашенка / Reuters

У Білорусі новий посол Росії - кремлівський важковаговик Борис Гризлов. Людина, яка була одним з ключових управлінців в період посилення Путіна, пізніше керує парламентом і партією влади. А останнім часом працював одним з кураторів війни на Донбасі і керівником найбільшого холдингу російського ВПК.

Посол зі значним бекгаундом і прямим виходом на Путіна. Це серйозно. Його завдання не менш серйозні: забезпечити трансформацію білоруської політичної системи, створити поле для вирощування альтернатив Лукашенку і перешкодити спробам офіційного Мінська шукати альтернативи російському впливу. Ну і, паралельно працювати з білоруськими елітами, національним бізнесом.

читайте такожУ Лукашенка заявили про "плацдарм НАТО" в Україні і пригрозили "ядерним палицею"До слова, традиції відправляти "важковаговиків" для підготовки грунту до важливих подій у РФ є. Події в Криму, пізніше на Донбасі були, серед іншого і результатами діяльності двох "важковаговиків" - Віктора Черномирдіна і Михайла Зурабова, який приїхав йому на зміну.

відео дня

Росія звужує поле для маневру оточення Лукашенка. Створює центр прийняття рішень у Мінську (переносячи частину питань з лінії Лукашенко-Путін на посольство). Білоруській владі буде складно. Але це не дає шансів для їхніх опонентів. За винятком варіантів, коли ті готові до одного з двох прийнятих Росією станів: повної лояльності або стан натхненного ідіота.

Чи можливо інше? Так, але це не залежить від імені посла РФ. Це залежить від опрацювання ідей щодо зовнішньої політики, визначення формату відносин з Росією в разі перехоплення влади. І ідеї як зміцнити країну зсередини, щоб мінімізувати ризики від гри "східного сусіда". І ось коли ти виходиш з чітким баченням свого місця, цілей, завдань, з тобою починають рахуватися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти