Путін поставив новий дедлайн російському командуванню на війні

7 лютого 2024, 19:10
Раніше було відомо, що путін особисто прокреслив межі досягнення цілей до початку виборів у Росії.
Путін поставив новий дедлайн російському командуванню на війні
Путін / Колаж: Главред, фото: скріншот YouTube, Командування об'єднаних сил ЗСУ

Черговий дедлайн путіна...

Російському командуванню поставлено чергові терміни для досягнення скільки-небудь значущих перемог у зоні БД в Україні. Рамки звузилися до двох тижнів. Основні цілі - Авдіївка і зачистка лівого берега Херсонської області. Другорядні завдання - Куп'янськ і Часів Яр, перенесені на другу половину 2024 року.

Раніше було відомо, що Путін особисто прокреслив межі досягнення цілей до початку виборів у Росії. Але, диктатор особа примхлива і бажає послання федеральним зборам упакувати в переможну обгортку.

відео дня

Від ситуації в зоні БД безпосередньо залежатиме і послання Путіна федеральним зборам, яке взагалі можуть скасувати, якщо все буде погано. А якщо так буде, то полетять голови, в переносному сенсі. Причому, перший на виліт до Сирії - генерал Теплинський, якого з минулого року носять у зубах, що в кремлі, що на Фрунзенській набережній.

У зв'язку з цим...

По Авдіївці очікується серйозний пресинг піхотною компонентою в північному і північно-східному секторах. Концентрація всіх зусиль на міських боях. Для посилення тиску акцент тактичної авіації буде саме на авдіївському напрямку, КАБами будуть рівняти все, що можна використовувати для оборони в місті. Тобто, наступні два тижні Авдос рівнятимуть із землею. При цьому механізовану компоненту будуть економити. Штурмів із технікою рівня жовтня-листопада 2023 року ми вже не побачимо.

Щодо лівобережжя - російське командування має намір вивести застосування тактичної авіації до рівня грудневого інциденту з Су-34. Аж надто Міші не хочеться в Сирію, парадами керувати де-небудь під Метрасом поблизу Кобані, а тому ризикуватимуть. Крім того, ГВ "Дніпро" накопичили вельми пристойну механізовану компоненту на лівому березі і заради поставленої мети можуть пожертвувати 10% - 20% від неї, але протиснути плацдарм... Хоча, якщо поставити собі питання, чому цього не було зроблено раніше, то розумієш, що все-таки - Метрас чекає!

Що ж до Куп'янська і Часова Яру - їх відкладають на, після виборів. Згідно з планами РОВ, після окупації Авдіївки в локації буде взято довготривалу паузу, для відновлення боєздатності. Але, при цьому, з авдіївського угруповання частина сил і засобів, зокрема зі складу ГВ "Центр", повернуться на Лимано-Куп'янську вісь, але не на Лиманський напрямок, а для посилення ГВ "Захід" на Куп'янському напрямку.

У районі Часів-Яр зосередяться на створенні сприятливих умов для наступу, під який формуватимуть нові підрозділи за рахунок мобілізації. Штатно укомплектувати нові підрозділи технікою так само планують за рахунок оперативної паузи, зниження інтенсивності боїв і, як наслідок, менших витрат на компенсацію втрат і можливості накопичення техніки.

Загалом, на перший погляд вирішили вони там у себе на Фрунзенській набережній все дуже красиво. Ось тільки до таких і не тільки таких планів СОУ готові. І все б добре, але є один нюанс... СОУ готові, а ось партнери підводять як ніколи.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти