Путін при дітях зробив дуже дивний умовивід

4 вересня 2023, 11:32
Ріжте мене на шматки, але як з наказу "бити гадів" можна зробити висновок про непереможність російського народу - я не розумію.
Путін при дітях зробив дуже дивний умовивід
Володимир Путін виступив з дивною заявою перед школярами / колаж: Главред, фото: УНІАН, скріншот: відео Telegram

Путін зробив дуже дивний висновок: "коли я прочитав наказ діда до свого сина, я зрозумів, чому ми перемогли у великій вітчизняній війні: перемогти такий народ з таким настроєм неможливо. Ми абсолютно були непереможні. І зараз такими є".

Ріжте мене на шматки, але як з наказу "бити гадів" можна зробити висновок про непереможність російського народу - я не розумію. І особливо незрозуміло чому з непереможності майже вісімдесятирічної давності випливає непереможність сьогоднішніх росіян.

відео дня

Є маса народів (і росіяни в їх числі) які то вигравали війни, то програвали. І виграш однієї війни ніколи не був гарантією від програшу наступної.

До того ж путінський дід напевно знав про існування фронтової цензури, СМЕРШу та інших принад сталінської армії і тому писав ці гасла зовсім не від розпираючого його усвідомлення російської "непереможності", а тому, що прекрасно розумів хто їх буде читати ще до того, як вони потраплять в руки його сина.

(Я, до речі, легко собі уявляю якогось німецько-фашистського батька, який писав синові на фронт листи із закликами "бити російських унтерменшів". Але ніякої "непереможності" з цього не витекло...)

Як взагалі з розхожих наказів і гасел Путін робить висновок про "непереможність російського народу" так і залишилося для мене загадкою. І я тихо підозрюю, що не тільки для мене, але і для школярів, які його слухали.

Напевно діти, слухаючи старого, зробили висновок, що патріотизм це нудні хвастощі і вихваляння самих себе. Без аргументів, без логіки і в повному відриві від реальності. І що дідусь не цілком здоровий і знаходиться в полоні якихось фантазій і міфів про непереможних чудо-богатирів, які бачать своє призначення лише в тому, щоб скоріше скласти голову за Путіна, який є синонімом Росії.

Хто такий Альфред Кох

Альфред Рейнгольдович Кох (28 лютого 1961, Алтай, Східноказахстанська область) — колишній російський державний діяч. У 1990-х роках був головою Держкоммайна Росії і заступником Голови Уряду Російської Федерації, з 2014 року проживає в Німеччині. Підтримав Україну і розкритикував дії Володимира Путіна за російське вторгнення в Україну, пише Вікіпедія.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти