Путін програв війну в Україні задовго до її початку

15 квітня 2022, 16:52оновлено 15 квітня 2022, 19:10
Росія - країна феноменальної корупції. Тут все, що робиться для держави і за рахунок держави, являє собою одну велику показуху.
Володимир Путін
Путінський режим являє собою суцільну показуху / Reuters

Останні події на українському театрі військових дій наводять на найрізноманітніші роздуми. Одні коментатори вказують на те, що в море був відправлений флагман флоту, на який навіть не було встановлено радарне обладнання для виявлення низьколітучих ракет, Інші із захватом порівнюють поповнення військового флоту і флоту російських олігархів за роки правління Путіна.

Однак мені здається, що потрібно піти трохи далі і сказати одну просту річ: Росія - країна феноменальної корупції. Тут все, що так чи інакше робиться для держави і за рахунок держави (а точніше - росіян), являє собою одну велику показуху.

У її виробництві-суть сучасної путінської держави. Якщо робити щось більше, не вистачить грошей на палаци в Геленджику, вілли на Лазурному Березі, та й, врешті-решт, на запозичення в Тиві. При цьому, хоча всі знають, що відбувається, визнати це публічно не можна - і саме бравурні реляції про звершення і стали однією з основ прийняття рішення про вторгнення в Україну.

відео дня

Сьогодні Росія очевидно програє, перетворюючи війну в Україні на подобу нової Кримської 1854-1855 років, Другої японської 1904-1905 рр.і другої фінської 1940 р. воєн, разом узятих. При цьому аналітики розглядають десятки причин наших поразок, хоча єдиною їх причиною є саме те, що російська економіка і Політика двадцять років були засновані тільки на корупції і орієнтувалися на нескінченне збагачення чиновництва і олігархату.

І тепер виникає питання: наскільки далекоглядним була політика Заходу, який постійно просував ідею боротьби з російською корупцією і з російськими брудними грошима? Чи не перетворилася б Росія на набагато небезпечнішого геополітичного ворога, якби така боротьба була успішною?

Чи не може виявитися, що якби влада вирішила "умиротворити" Навального, призначивши його, ну, наприклад, головою Рахункової палати, то це призвело б не стільки до підвищення добробуту росіян, скільки до успішного виготовлення додаткових пари сотень крилатих ракет, які були б випущені по Україні?

читайте такожЯдерний удар по Україні стане остаточною поразкою ПутінаКраїна, за своїми політичними особливостями небезпечна для світу, була б набагато небезпечнішою, якби справою життя її еліти не було злодійство. І тим, хто порівнює водотоннажність "Москви" і "Ділбара", я хочу нагадати, що останній хоча б не оснащений ракетним озброєнням. Так що мені здається що російська корупція-швидше благо для світу, ніж загроза, якою її ще недавно вважали. Або я все ж не правий?..

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти