Путін вирішив, що Пригожина стало занадто багато

19 лютого 2023, 06:23
Пригожин реалізовує "російську національну мрію", тобто дає можливість людям, які потрапили до в'язниці, спокутувати кров'ю.
Путін, Пригожин, Пономарьов,
Пригожин про приватні армії в РФ / Главред, сайт Кремля, соцмережі

Практично всі важливі структури почали формувати свої підрозділи. Сам Пригожин робить все можливе для того, щоб було більше подібних підрозділів, тому що тим самим він створює свою мережу впливу всередині Росії. До сфери впливу ПВК "Вагнер" входять ще й підрозділи губернаторів. Точніше, вони не стільки губернаторські, а регіональні, але створюються під егідою губернаторів, тому вони теж мають певне відношення до таких підрозділів.

Але в якості конкуруючих структур є і відомчі підрозділи. Наприклад, такі є в Газпромі – вони створюються як охоронний підрозділ для різних об'єктів (трубопроводи і т.д.), але, тим не менш, воно теж воєнізований підрозділ. Є свій підрозділ і в Шойгу. Але, так чи інакше, найбільш боєздатні підрозділи – це пригожинський і кадировський.

відео дня

Гра на публіку – це, як ви розумієте, продовження набору. Пригожин реалізовує "російську національну мрію", тобто дає можливість людям, які потрапили до в'язниці, спокутувати кров'ю – вийти звідти, отримати свободу, при цьому нібито "послужити Батьківщині". Тому те, що робить Пригожин, не є непопулярним у суспільстві. Швидше, навпаки, і це створює політичні ризики всередині РФ, оскільки Пригожин робить те, що чутка потім розносить і показує його мало не Робін Гудом – розбійником, який нібито за країну і справедливість.

Призупинення набору до ПВК "Вагнер" – це апаратна боротьба всередині російської влади. Мабуть, Путін вирішив, що Пригожина стало занадто багато, і таким чином вирішив пригальмувати зростання його впливу. Інших пояснень тут навряд чи можна дати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти