Путін страждає від психічного розладу

31 липня 2023, 06:09
3408
Путін з обеззброюючою простотою повідомляє вам, що це Захід почав війну в Україні і це настільки очевидно, що сперечатися з цим безглуздо.
Путина
Путін заявив, що війну в Україні розпочав Захід / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео

Путін потужно відмочував в інформаційному просторі. І тому я не можу це не прокоментувати. Зупинюся тільки на моєму улюбленому: "Нам сьогодні кажуть, що ми порушуємо Статут Організації Об'єднаних Націй. Я так не вважаю. Навпаки, я впевнений, що ми діяли в повній відповідності зі Статутом ООН... Захід розпочав війну в Україні. Саме так все і було, і заперечувати це неможливо. Ми зі свого боку зробили все, щоб врегулювати цю кризу мирним шляхом... Ніяких порушень Статуту ООН тут немає!"

Що все це означає? Це означає, що він переконаний: всі люди на Землі дивляться тільки російські канали і читають тільки російські газети. Більш того: люди взагалі між собою не спілкуються і своєї думки ні з якого приводу не мають, а всякий раз, коли їм потрібно дізнатися як йдуть справи, вони набирають в гуглі слова: "виступ Путіна по Україні" і таким чином дізнаються, що ж зараз відбувається.

відео дня

Путін страждає тим психічним розладом (втім, досить поширеним), коли людина зморозить якусь дурість або очевидну брехню і після боязко спостерігає за слухачами. Якщо він не отримує відсічі і/або його не поправляють, то через короткий час він знову це повторює, але вже більш впевненим голосом. Якщо і в цей раз йому не заперечать, то потім він говорить це вже як щось само-собою зрозуміле. А ще через пару днів він вже і сам вірить, що це правда.

Путінське коло спілкування вкрай вузьке. Він спілкується навряд чи більше, ніж з 10-20 людьми. Всі ці люди - його підлеглі, або люди зацікавлені в його прихильності. Всі вони йому зобов'язані тим, що стали дуже багатими людьми і дуже дорожать його прихильністю до них.

Вони давно вже йому не заперечують, навіть якщо він несе відверту нісенітницю. І тому описана вище еволюція брехні в правду відбувається з регулярністю зміни дня і ночі. Завжди, регулярно і без осічок.

Західні (і не тільки західні) лідери або взагалі не дзвонять йому, або дзвонять вкрай рідко. Він давно не бачився з людьми, які від нього ніяк не залежать, не бояться його і не хочуть від нього якихось гешефтів.

Одного разу прокинувши думку про те, що це не Росія, а Захід почав війну, він у своєму колі не зустрів ніяких заперечень і ось тепер він продає цю "думку" африканським лідерам (а з ними разом і всьому людству) як щось очевидне і безперечне.

Вдумайтеся самі: "Захід почав війну в Україні. Саме так все і було, і заперечувати це неможливо". Розумієте? Ось, припустимо, ви - його гість, африканський лідер. Ви ввічлива людина, ви не хочете з ним лаятися, ви тільки що отримали від нього прощення боргів на кілька мільярдів доларів і т. д.

Але, в той же час, ви не дивитеся передачі Соловйова. Кисельова і Скабєєвої, ви взагалі не знаєте і не розумієте як влаштовано російський інформаційний простір хоча б тому, що не володієте російською мовою. Ваше уявлення про ситуацію в Україні складається з перегляду новин CNN, читання NYT і своїх місцевих ЗМІ (ціну яким ви прекрасно знаєте). У вас є абсолютно чітке уявлення про те, хто почав цю війну і що сталося 24 лютого минулого року.

Але Путін не знає цього вашого уявлення. Його картина світу - інша. І він з обеззброюючою простотою повідомляє вам, що це Захід почав війну в Україні і це настільки очевидно, що сперечатися з цим безглуздо. Це для нього вже правда. Він сам у це вірить. Тому, що вже більше року, як він це сказав і вся покладена еволюція цього твердження в його мозку вже відбулася. Він вже не пам'ятає, що це саме він сам багато місяців тому так збрехав. Він давно вже повірив, що так воно і було: Захід першим напав на Росію.

Ви перебуваєте в абсолютно ідіотському становищі: по-перше, ви абсолютно точно знаєте, що це нісенітниця собача, вам страшенно незручно за те, що ось перед вами сидить людина очевидно страждає якоюсь психічною недугою, причому страждає так серйозно, що його картина світу драматично відрізняється від реальності. Вам страшно: адже ця людина володіє найбільшим в світі ядерним арсеналом. У той же час вам його страшенно шкода тому, що ви розумієте всю марність його зусиль переконати вас в тому, що він вважає абсолютно очевидним.

І при цьому ви розумієте, що ось прямо тут і зараз ви йому заперечити не можете. Ви знаєте, що ви зараз поїдете (крутячи пальцем біля скроні), а він залишиться тут, такий самотній, такий безглуздий, оточений групою одних і тих же, багато років старіючих разом з ним, немолодих, недалеких чоловіків, які його відверто водять за ніс і не говорять йому правди…

Хто такий Альфред Кох

Альфред Рейнгольдович Кох (28 лютого 1961, Алтай, Східноказахстанська область) — колишній російський державний діяч. У 1990-х роках був головою Держкоммайна Росії і заступником Голови Уряду Російської Федерації, з 2014 року проживає в Німеччині. Підтримав Україну і розкритикував дії Володимира Путіна за російське вторгнення в Україну, пише Вікіпедія.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти