Путін у Ердогана вже в кишені

12 липня 2023, 08:16
Ердоган - прагматик. Він ставить країнам НАТО умови, але розуміє, що вибір між Заходом і Росією очевидний.
Реджеп Таїп Ердоган
Реджеп Таїп Ердоган / Фото: president.gov.ua

Ердоган відкликав свої заперечення проти вступу Швеції до НАТО, які протягом року стримували розширення блоку. На нинішньому саміті у Вільнюсі Північноатлантичний альянс виступить як ніколи єдиним.

Ердоган намагається якомога дорожче продати НАТО свою згоду. Швеція пообіцяла координувати з Анкарою свої дії "по боротьбі з тероризмом". США раніше натякали на можливість поставок Туреччині американських винищувачів, якщо вона перестане ставити альянсу палиці в колеса. А сам Ердоган вчора пов'язав прийняття Швеції до НАТО зі вступом Туреччини до Євросоюзу. Вчора ж відбулася його зустріч з главою Європарламенту Шарлем Мішелем.

відео дня

Навряд чи ЄС поспішатиме прийняти до своїх лав Туреччину, яка за останні роки стала більш авторитарною. Після початку повномасштабної війни в Україні Анкара балансувала між Заходом і Путіним, показуючи, що власні інтереси для неї важливіше всього – і вони не обов'язково збігаються з інтересами союзників по блоку.

Ердоган - прагматик. Він ставить країнам НАТО умови, але розуміє, що вибір між Заходом і Росією очевидний. Майбутнє є тільки з одного боку. А Путін, судячи з усього, у Ердогана вже в кишені.

Як би там не було, питання членства Швеції в НАТО вирішилося ще до початку саміту. А значить, у нього залишається одна головна Порядок денний – Україна.

Хто такий Леонід Невзлін

Леонід Невзлін - російсько-ізраїльський підприємець і громадський діяч, один з колишніх керівників нафтової компанії "ЮКОС". Російським судом заочно засуджений до довічного ув'язнення. Після повномасштабного вторгнення підтримав Україну і виступає з критикою режиму Путіна, пише Вікіпедія.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти