Путін посилиться, якщо посилиться Пригожин

28 червня 2023, 08:20оновлено 28 червня 2023, 11:54
Я впевнений, що зараз Пригожин сидить у своєму офісі в Пітері і продовжує керувати своїми бізнесами, включаючи "Вагнер".
Путін, Пригожин
Путін посилиться, якщо посилиться Пригожин, вважає Невзлін / колаж Главред, скріншоти з відео

Усі, хто вважає, що Пригожин втратив підтримку Путіна або його переграли якісь патрушеви, шойгу, герасимови, ніяк не можуть зрозуміти її "державного" устрою.

Мені абсолютно очевидно, що Путін і Пригожин - нерозривні, що Пригожин розумніший, хитріший і краще розуміє ситуацію, ніж намагаються зобразити "експерти". І Путін посилиться, якщо посилиться Пригожин. Тому все, що написали і нагадали досі, можете викинути в смітник.

Моя думка - Пригожина не було в Білорусі з учора. Він у Пітері. Вчора був день народження його дружини, який він, без сумніву, провів з родиною. Звичайно, сім'я була в стресі, адже були обшуки, вилучення. Але йому все повернуть, перед ним вибачаться і всі умови, про які з ним домовилися, будуть виконані. А якщо цього не станеться за якийсь період часу, якщо виявиться, що Путін не виконав домовленості, Пригожин йому нагадає. Він, очевидно, знає, як.

відео дня

Зараз Путіну і його оточенню важливо підтримати на публіці (для населення і навіть для аудиторії за кордоном) "державні" інститути і силові структури. Але насправді для нього найголовніше - зберегти єдність свого угруповання, в якому Пригожин грає одну з найголовніших ролей. Путін визнав, що ПВК "Вагнер" фінансувала держава і витратила на це тільки за останній рік з травня 2022 р. до травня 2023 р. – 86 млрд рублів. Тобто, вже тоді, коли "Вагнер" був визнаний на Заході терористичною організацією, Путін організовував її фінансування.

Все, що сталося - це реакція Пригожина на те, що він може вийти з ситуації з "Вагнером" "опущеним" або втратити ПВК. А це, за законами мафії, не краще за смерть.

Я впевнений, що зараз він сидить у своєму офісі в Пітері і продовжує керувати своїми бізнесами, включаючи "Вагнер". І чекає виконання домовленостей смотрящим. Білорусь же потрібна, щоб змінити формально юрисдикцію "Вагнера" і не підписувати контракт з Міноборони.

Ті, хто будували свою "експертизу" в ці дні, продовжують виходити з того, що в Росії діє тоталітарний режим, автократія або військова хунта, або вона управляється ФСБ.

Повторюю ще раз: Росія - це територія, захоплена мафіозним угрупуванням, ролі в якій розписані. Більш того, за минулі двадцять років майже всі члени угруповання стали незамінні, а їхні функції можуть передаватися тільки у спадок і при тому, що є вдалі діти або близькі родичі. Що вже і відбувається.

Тільки з цього і слід виходити, аналізуючи те, що відбувається в Росії. Путін і Пригожин на цій території разом. Той, хто входить в ядро мафії – не схильний до переслідувань і покарань. Переглядайте "Хрещений батько" щодня. І думайте. Критичне мислення ще ніхто не відміняв.

Джерело

Хто такий Леонід Невзлін

Леонід Невзлін - російсько-ізраїльський підприємець і громадський діяч, один із колишніх керівників нафтової компанії "ЮКОС". Російським судом заочно засуджений до довічного ув'язнення. Після повномасштабного вторгнення підтримав Україну та виступає з критикою режиму Путіна, пише Вікіпедія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти