Путін побачив страхи Заходу

24 липня 2023, 06:15
Путін побачив страхи Заходу, і тепер по повній буде експлуатувати їх для залякування західних урядів і народів і зіштовхування їх лобами.
Путина
Путін намагається посварити поляків з українцями, литовцями, німцями і чехами / фото: скріншот з відео

Вкрай цікавий спіч Путіна на нараді з членами російського Радбезу. Про, нібито, намір Польщі окупувати Західну Україну і навіть Білорусь.

Він однозначно підготовлений і відрепетирований заздалегідь. Видно, що пукін читає з суфлера. Та й саме "запитання" Наришкіна, який "несподівано" підняв таку делікатну тему на камеру, явно допоміжний, - його сенс був тільки в тому, щоб дати можливість висловитися Путіну. Знову ж таки – на камеру. Якби те, про що вони говорили, було правдою, а не інсценуванням, то це обговорювалося б за закритими дверима і під грифом "Цілком таємно".

відео дня

Відтак, не випадково чергова лекція кремлівського історика-кустаря з'явилася саме зараз. У неї є конкретні цілі, послання і адресати цих послань.

Очевидно, що цей спектакль спровокований Вільнюським самітом НАТО. Справа в тому, що він зробив явними для Москви три висновки:

1. У НАТО немає єдності щодо євро-атлантичного майбутнього України, а, відповідно, і щодо цілей і підсумків цієї війни.

2. НАТО як і раніше керується страхом бути безпосередньо втягнутим у війну з РФ.

3. Лідери НАТО не вірять у військову перемогу України і не хочуть поразки Росії.

Ці висновки зміцнили Путіна в правильності його тактики затягування війни і надихнули на те, щоб підігрівати страхи НАТО і посилювати протиріччя всередині блоку.

Звідси спроба Путіна посварити поляків з українцями, литовцями, німцями і чехами. А також, - посилити ворожість європейців до США.

Звідси "аргументація" нездатності України виграти війну, і марності зусиль Заходу, що підтримує її.

Звідси нагнітання ситуації на білорусько-польському кордоні і пряма загроза НАТО бути втягнутим там у прямий конфлікт з РФ.

Звідси загроза полякам і литовцям, що їм доведеться безпосередньо воювати з Росією.

Іншими словами, Путін побачив страхи Заходу, і тепер по повній буде експлуатувати їх для залякування західних урядів і народів і зіштовхування їх лобами.

Це передбачає демонстративну ескалацію на натівських кордонах Білорусі; посилення інформаційно-психологічних операцій РФ в Європі, США і конкретно тих країнах, які були названі в його спічі; а, також, посилення дипломатичних зусиль "друзів Путіна" в усьому світі з примусу України до "мирних" переговорів.

Хто такий Сергій Гармаш

Сергій Анатолійович Гармаш (нар. 27 лютого 1971, Єнакієве, Донецька область) — український журналіст і політик. Представляв Донецьку область у Тристоронній контактній групі (ТКГ) з врегулювання війни на Донбасі. Працював кореспондентом "Радіо Свобода" в Донецькій області (1996-2004), кореспондентом Інтерфакс-Україна в Донецькій області (2001-2003). З 2002 року - головний редактор Інтернет-видання "Острів".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти