Путін вже боїться своєї армії

13 січня 2023, 06:26
Тепер Путіну, позбувшись Герасимова, терміново треба шукати йому заміну в Москві і нову кандидатуру на місце Шойгу.
Путина
Путін вже боїться армії, вважає Небоженко / kremlin.ru

Путін, намагаючись уникнути загрози військового перевороту в Росії - генералітет не хоче стає заручником його військової авантюри і "цапом-відбувайлом", зробив низку перетасовок.

Для початку Путін, спираючись на свого "добермана" Пригожина, розгорнув потужну критику і дискредитацію міністра оборони Шойгу і начальника Генерального штабу Герасимова, які обіцяли російський бліцкриг і швидку перемогу над Україною.

А тепер йому вдалося майже безболісно розбити цей тандем Шойгу і Герасимова. Путін не може так відразу позбутися Герасимова.

відео дня

Тому своїм рішенням Путін заслав начальника Генерального штабу на фронт замість Суровікіна, який залишається заступником командувача.

Схоже, що найбільше в цих перетасовках зацікавлений власник "Вагнера" - армії найманців і зеків, який не приховує своїх планів на Міністерство оборони Росії.

Пригожин відрито показує свою перевагу над російською армією і доводить Путіну, що тільки він може домогтися перелому у війні і перемоги на фронті.

Щоправда, військова історія ще не знає серйозних прикладів, коли іррегулярні війська і приватні армії, що складаються з найманців і зеків, вигравали війни замість регулярної професійної армії.

Але тепер Путіну, позбувшись Герасимова, терміново треба шукати йому заміну в Москві і нову кандидатуру на місце Шойгу, бо не можна одночасно командувати Генштабом величезної російської армії і успішно битися на фронті, так не буває.

Проблема Путіна в тому, що йому потрібно знайти такого генерала, який би не зрадив його в скрутну хвилину і тим більше не очолив військовий переворот, як це часто буває.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти