Путін вже забув про "народ Донбасу" , а світ скоро забуде про росіян

24 квітня 2022, 13:47
Химерний "народ Донбасу", придуманий пропагандою РФ, через вісім років після свого створення виявився не потрібен Путіну, так як своє відслужив.
Донбас, Донецьк
Кремлю вже не потрібен "народ Донбасу", але потрібні території України / Getty Images

З промови Путіна 24 лютого і промови Медведєва 20 квітня, що виправдовують напад на Україну, безслідно зник "народ Донбасу", що існував у росЗМІ вісім років. Замість нього з'явилися просто "жителі Донбасу", яких треба терміново рятувати від "восьми років щоденних бомбардувань".

Те, що після восьми років бомбардувань Луганськ і Донецьк не виглядають так, як виглядають Харків і Маріуполь після всього двох місяців обстрілів їх російською армією, нікого на Росії не бентежить. Ця теза про "вісім років щоденних бомбардувань" з 24 лютого звучить щодня в російських ЗМІ і став обов'язковим символом" російської віри "і приналежності до "русского мира".

Заперечення цієї тези оголошено страшною єрессю, такою ж, як і правда про звірства російської армії і "русского мира" в Україні. "Єретиків" шукає російське гестапо в особі "Центру Е" або офіційно – "Головного управління з протидії екстремізму" у складі МВС. Виявлених "єретиків" воно передає аналогу інквізиції – російським судам. Оскільки єретиків на площах не спалюють і на дибі не катують, лише заганяють швабри в задній прохід, то "прогресивна громадськість" Росії називає путінський режим не людоїдським, а гібридним і майже вегетаріанським, і готова доводити це з графіками і таблицями.

відео дня

"Прогресивна" громадськість теж співучасник нападу 24 лютого на Україну. За вісім років російсько-української війни вона ніколи не намагалася назвати цю війну ні загарбницькою, ні імперіалістичною. Вона ганебно мовчала про відрубані кисті рук у військовополонених за татуювання " Слава Україні!"та інших жахах, що здійснюються росармією в окупованих районах Донецької та Луганської областей.

Донбас для них - це така ж колоніальна периферія, як Сирія, Лівія, Малі або Центрально Африканська Республіка, нехай і менш далека. Звірства в колоніях, будь то Чечня, Малі або Україна, – це погана традиція, але не варто на цьому концентруватися, якщо у тебе місія зробити комфортніше життя в Москві. В результаті після восьми років такого мовчання лідери "прогресивної громадськості" на початку 2022 р. з награним подивом запитували: "Чому в Росії немає антивоєнного руху?", якщо всі ЗМІ пишуть про підготовку нападу на Україну.

Запитували, але відповідь знали: бо "прогресивна" громадськість за вісім років нічого не зробила для викриття фікції тези Кремля про захист їм "народу Донбасу" чи "народу Новоросії". Не зробила абсолютно нічого, незважаючи на те, що Кремль всі ці роки сам плутався і не міг визначитися, який саме з цих двох народів, складених ним в 2014 р., він таки захищає від "кривавої київської хунти". Кремль намагався навіть злити обидва ці " народи "в третій "малоросійський народ". Громадськість ці експерименти не засуджувала і бачила в них лише можливість для себе тихесенько копієчку заробити. Нічого іншого в них бачити вона не хотіла.

читайте такожГопники з 90-х переплутали район: чому війна в Україні-це надовгоКремль перед вторгненням 24 лютого сам згорнув свої експерименти з виробництва "народів" для України і остаточно постановив: українців в природі і в історії не існує. Українці - це вигадка австрійського Генштабу, викрита під новий 2022 рік одним махом в статтях Путіна і Медведєва. Є тільки російські жителі Донбасу, у яких є паспорти РФ, а у кого їх немає, тим скоро видадуть. Їх і буде рятувати росармія під час "військової операції". Заодно і жителів Ірпеня і Бучі, куди за вісім років переселилося велике число жителів окупованої частини Донбасу, рятуючись від "русского мира".

Перед вторгненням Кремль скасував не тільки українців, а й "народ Донбасу", який з 24 лютого зник з росЗМІ як ніби його там ніколи і не було. Замість цього росЗМІ стали говорити про жителів Донбасу, яких треба рятувати від восьми років обстрілів, а заодно ще звільнити і Харків, Запоріжжя, Херсон, Миколаїв і Одесу, незважаючи на те, що там вугілля немає і вони ніяк не жителі Донбасу. За таких визволительних апетитів "народ Донбасу" став недоречний, чому і був знятий з порядку денного.

Але якщо" народ Донбасу "скасували, то дві донбаські" Республіки", засновані в 2014 р.у високих кабінетах Кремля, як і раніше циркулюють в росЗМІ. Більш того, Кремль і росЗМІ активно марять "Республікою" ХНР, маючи на увазі Херсон, а не Харків, який вони рівняють із землею, бо дві ХНР – це занадто. Дві донбаські "республіки" і Республіка Херенер поки ще потрібні Кремлю з технічних причин для юридичного оформлення захоплення цих українських областей.

Перед вторгненням у Кремлі дійшли до висновку: доцільніше плодити "республіки", ніж народи і приймати до складу Росії республіками, а не народами, так як з тими можуть бути проблеми. "Народи" можуть у будь-який момент заявити, що вони не росіяни, а донбаські і на цій підставі вимагати відділення від кривавої Московської хунти. Тому зручніше приймати в РФ "республіками", ніж "народами" і відразу переводити "республіки" в статус споконвічно російських земель, тим більше, що в РФ запущена програма зі скорочення числа народів. Курили, в тому числі Південні, це тепер теж "споконвічно російська земля".

Технічно так зручніше, швидше і дешевше, – можна не возитися з референдумами під дулом автомата, не наймати іноземних спостерігачів, і не відповідати на питання: чому в Криму провели "референдум" через два тижні після введення російських військ. Досить показати рішення " Уряду Республіки "про приєднання її до Росії і нічим більше не перейматися, крім питання: як відловити на місці кадри для такого "уряду", щоб не завозити їх з Ростова. Якесь юридичне виправдання анексії Росії завжди було потрібно, оскільки вона, як відомо, ніколи ні п'яді чужої землі не захоплювала, а тільки всіх від чогось звільняла. Завдання виробництва "народів" і "республік" для України – створити таке чергове виправдання.

читайте такожРосія намірилася зжерти Україну по шматках: чого чекати від битви за ДонбасПрогресивна громадськість і творча інтелігенція Росії всі вісім років робила вигляд, що вона цього виробництва "народів" і "республік" впритул не бачить і ні засудженню, ні викриттю воно не підлягає. У неї з Кремлем був суспільний договір – можете лаяти Путіна за корупцію, неефективні витрати, золоті йоржики і швабри, але "Крим – не бутерброд", повернути не можна, а Донбас - справа темна, як антрацит. У непрогресивної і творчої інтелігенції типу Михалкова "Бесогона" і Гіркіна, який з диверсанта перекваліфікувався у пропагандисти, був інший договір з Кремлем: лаяти Путіна за те, що він недостатньо бомбить Україну і плодить "народи" донбасів, кузбасів і новоросій, замість того, щоб оголосити всіх росіянами і заодно скасувати татар.

Позиція "глибинного російського народу "теж схилила Кремль до думки,"народ Донбасу" – це незручна конструкція. Причина - "глибинний російський народ" за вісім років дійшов висновку: "народ Донбасу" – це народ-халявщик, який відвойовувати Донбас не хоче і вважає, що Росія йому багато чого винна, і взагалі він якийсь підозрілий. Російський народ сам халявщик, тому терпіти поруч конкурента і ділитися з ним нафтодоларами не схильний, а воювати за нього – тим більше. У російського народу є своя глибинна мрія - повернути данину за монголо-татарське ярмо, про який йому розповідають в школі, і плювати йому, що татар вирізав Чингісхан за те, що відвели у нього кохану дружину. Одна проблема, взяти з монголів нічого, а забрати їх степ китайці не дозволяють.

"Глибинному російському народу" не подобається, що братський "народ Донбасу", що з'явився раптом у нього в 2014 р., раніше був тією частиною українського народу, яка хотіла бачити президентом Януковича в обмін на дешевий газ. Ця угода Кремля з "народом Донбасу" до глибини душі завжди дратувала" глибинний російський народ", і він охоче вірив: українці крадуть його газ. Чим ще може займатися той, хто називає себе "депресивним народом-годувальником" і постійно вимагає субсидій з бюджету України і знижок на газ від Москви.

читайте такожКремль змінює цілі: чому вже ніхто не завадить Україні повернути Донбас і КримТой "народ Донбасу", який переселився в РФ після 2014 р., у її "глибинного народу" не викликав симпатій, так як привіз з собою депресію і створив конкуренцію на ринку кримінальних послуг, чого і без нього вистачало. Той, який залишився на місці, продукував гангстерські війни, що не подобалося вже "глибинному Російській державі", звиклому до того, що і кримінальне співтовариство повинно жити за тими ж поняттями, що і воно. У підсумку "глибинна держава" позбавила ліцензій і життів не тільки таких самовисуванців як Дрьомов або Мозговий, а й своїх висуванців – Плотницького і Захарченка.

"Глибинна держава" і "глибинний народ" за вісім років втратили інтерес до "народу Донбасу" і бажання воювати за дві його "республіки", які навіть не бананові, а кам'яновугільні, але і вугілля в них толком не залишилося.

Сума всіх цих векторів і призвела до того, що Кремль перед 24 лютого зняв з порядку денного "народ Донбасу" як марну і незручну конструкцію і оголосив "спеціальну військову операцію" з порятунку просто жителів Донбасу. Пропаганда окремо уточнила, що рятують не просто жителів, а російську мову, тобто, майже росіян, щоб "глибинний народ" перейнявся і зацінив. В ООН говорити про війну для порятунку мови не наважується навіть Лавров. Може ще й скаже, чим остаточно доб'є цю мову, книги на якому в самій РФ після 1991 р масово здали в макулатуру через хибність їх змісту. З книгами періоду путінізму і рашизму буде те саме. Попитом користується тільки іноземна література, перекладена на неї.

Химерний "народ Донбасу" через вісім років після свого створення виявився не потрібен навіть Путіну, так як своє відслужив. Для Кремля він був всього лише витратним матеріалом. Цей "народ" як з'явився з нізвідки, так в нікуди і зник. Слідом за ним скоро зникне такий же химерний "російський народ", як безслідно зник і його прототип – "радянський народ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти