Путін обрав логіку звичайного фашиста і саме вона його занапастить

23 березня 2022, 18:07
У війни в Україні глобально одна реальна причина: в Росії побудовано фашистський режим, який вже межує з нацизмом.
Путін обрав логіку звичайного фашиста і саме вона його занапастить
Російська армія за ці 8 років не стала сильнішою і вже використовує для обстрілів радянські ракети, бо "новинки" закінчилися / Reuters

Чому Росія почала війну? Чому за вісім років з початку гібридної війни розпочала повномасштабну?

Шукайте першопричину. Вона - не в Україні.

І не треба зараз шукати причини в українцях, навіть якщо вони не патріоти, вели себе як дурні, ходили не в ту церкву чи говорили так або те, що вам не подобається. Причина війни - не ваш сусід, що не голосував з вами в унісон.

відео дня

Що Україна глобально зробила не так? В чому реально помилялися українські громадяни та політики? Ми втратили свої 90-ті та початок 00-х. Втратили час, не провели реформи, не визначилися з євроатлантичним шляхом тоді.

Але той час давно минув.

А зараз пошук провини у своїх, навіть у тих, хто (на вашу думку) помилявся - це гра на боці ворога. Бо працює на наш розкол. Є зрадники з ОПЗЖ та інших осередків зла, але звичайний український пересічний не винний ні в чому.

Та й Росія настільки не може вигадати причин для цієї війни, що в бій пішли українські біологічні бойові голуби.

У цієї війни глобально одна реальна причина: в Росії побудовано фашистський режим, який вже межує з нацизмом.

А такий режим не може не завершити своє існування мілітаризмом, агресією та війною. Це логіка еволюції (точніше - деградації) усіх таких режимів. Зовнішня агресія та внутрішні репресії. Війни та терор. А в підсумку - крах.

Російська економіка стагнує вже 8 років. Навіть без санкцій та тиску, на який Росія заслуговувала після Криму та Донбасу. Доходи росіян не ростуть 9 років поспіль.

читайте такожГітлера занапастила пекуча ненависть до євреїв, Путіна погубить ненависть до українцівНавіть російська армія, яка все ще тисне на нас неймовірною кількістю, за ці 8 років не стала сильнішою і вже використовує для обстрілів радянські ракети, бо "новинки" закінчилися.

Режим "ветшает". Путін та його оточення старішає. Легітимність у еліт розмивається. І тут у будь-якого фашиста або звичайного диктатора в голові - маленька переможна війна. Або велика. Але переможна. І особливі приводи для війни не потрібні. Потрібна жертва, бажано - слабка. Слабка в голові у тирана.

І він починає війну. Без реальних причин. Без передумов. Проти "зрозумілого" ворога. Бо інакше режим може втратити легітимність та популярність. Або їх втратить вождь.

Путін обрав логіку звичайного фашиста. І вона неминуче призведе його до поразки, бо ніхто ще не виграв "маленьку переможну війну".

А ми після війни будемо всі разом відбудовувати та розвивати Україну. Без, сподіваюсь, пошуку ворогів там, де їх нема.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти