Путін загнав Росію до власної пастки брехні

17 квітня 2022, 19:21оновлено 18 квітня 2022, 09:08
Кремль не може повідомити правду росіянам, тому що це обрушить його багаторічну брехню. А це створює перевагу для України.
Володимир Путін, прес-конференція
Володимир Путін загрався у війну і недоговорює всієї правди росіянам / kremlin.ru

Коли хтось загрався в інформаційну війну за методикою пана Геббельса - "вседозволеної брехні", а не слідуючи канонам "разючої правди", рано чи пізно він може опинитися в неприємній пастці власного захоплення.

Коли його брехня зустрінеться з реальністю, якої не уникнути, це може перетворитися на безвихідний глухий кут.

Нестримна і безпринципна брехня росіян про те, що вони йдуть звільняти нас, громадян України, від нацистів. Брехня про переважну перевагу їх військової потужності. Про те, що за перші дні війни вони практично розгромили ЗСУ, військові, які мріяли здатися в полон "братньому" народу. Про те, що чинити опір будуть лише особливі батальйони нацистів. Брехня про те, що російські "визволителі" знищили військову інфраструктуру українців разом з авіацією, ракетами та іншою бойовою технікою.

відео дня

Уся ця неймовірна конструкція з розбігу може налетіти на факти, які навіть повідомити своїм громадянам буде неможливо як слід. І я не про десятки тисяч трупів їхніх солдатів. Це можна просто приховати або применшити. Перетворити окупантів на "наших хлопців - героїв". Я не про розгром російських вояк під Києвом, Черніговом, Сумами і Миколаєвом. Тут можна повідомити про перегрупування і "акт доброї волі".

Я про те, звідки через місяць "спецоперації" взялися два вертольоти над Бєлгородом, безкарно атакували і знищили російську нафтобазу, якщо вся українська авіація давно знищена? Як загинув флагман Чорноморського російського флоту крейсер "Москва"?

Невже жменька наркоманів, фашистів і нациків так от просто може потопити російський військовий корабель знаходиться за 100 км від українського берега? Крейсер, який не тільки повинен був захистити себе від протикорабельних ракет ворога, але і виконувати його головне завдання - захищати весь флот від подібних атак?

Кремль не може в цих випадках повідомити правду. Адже тоді-це ніяка не "спецоперація", а війна. Війна, де гине не тільки ворог, але і твої війська. Де атакують не тільки українські міста, а й російську територію. І замість "звільнення братнього народу" може ще виявитися, що ваш національний незмінний лідер розв'язав загарбницьку війну, погубив своїх солдатів і привів загибель і руйнування і на територію РФ.

Що замість "звільнення" і в Донецьк і Луганськ прилетять бомби і снаряди, а їх жителі, мобілізовані "визволителями", поляжуть на полях битв. І смерть прийде і в раніше "звільнений" Крим? Нагадаю, екіпаж крейсера" Москва " - не менше 500 осіб. Яка їхня доля? Пропаган...они мовчать.

читайте такожЧому росіяни ще не скоро визнають помилку ПутінаКумедно стежити, як російські ЗМІ повідомляли про загибель крейсера "Москва". Спочатку виникла пожежа. Потім почав вибухати боєзапас. Або його частина? Потім пожежу загасили, екіпаж врятували і крейсер буксирують до Севастополя. А потім виявилося, що таки пішов на дно. І що з командою? Командир корабля загинув. А решта? І ні слова про причини. Не знають. Вони навіть траур не можуть оголосити.

Це і є пастка брехні. Якщо щось не відповідає їх сценарію, російські пропаган...они в глухому куті.

І ось, що я скажу нашому військовому керівництву. Це розв'язує вам, наші дорогі герої, руки. Раніше наша влада вам твердила: ми не здатні перемогти могутнього ворога і тому не можна його провокувати. Військового вирішення цієї ситуації немає.

Російський агресор може вводити свої війська під Іловайськ і Дебальцеве, знищуючи наші батальйони - ми атакувати Ростов не можемо. Їх "Гради" луплять по нашим солдатам з їх території. Ми відповісти не можемо. Не можна давати їм привід для повномасштабної війни.

Тепер ситуація змінилася.

Вони цю війну вже почали і не залишили нам вибору. Але тепер все по-іншому. Якщо наші ракети, артилерія, авіація та ДРГ почнуть знищувати ворога на їх базах в Ростовській, Воронезькій, Бєлгородській, Курській областях. В Криму. Злетять на повітря їх ешелони з військовою технікою, військові бази і склади. Будуть потоплені інші військові кораблі в Азовському і Чорному морі - вони не зможуть про це заявити.

Обрушиться вся їх, так довго вибудовується, картинка світу. А значить це і є наша перевага - разюча правда.

І не потрібно себе обмежувати. У цьому запорука нашої перемоги. Слава Україні!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти