Путін загнаний у кут, метушиться і готовий реалізувати страшний план

14 серпня 2022, 19:21
На думку Кремля, організація російською армією вибуху на окупованій Запорізькій АЕС змусить Україну піти на угоду про розподіл її по Дніпру.
У Путіна є небезпечний план
Путін зібрався розділити Україну по Дніпру, а тому не припинить ядерний шантаж/ Reuters, УНІАН

Кремлівське керівництво – Путін і його оточення – ухвалило рішення відмовитися від тактичного ракетно-ядерного удару у відповідь на розширення бойових дій ЗСУ на Крим і Білорусь. Бо це підтвердить загальні підозри в Європі і Росії, що Кремль не здатний захистити своє населення і організувати безпечний тил для своїх військ і ракет.

Тепер у відповідь на перманентні російські ракетні обстріли нашої країни з боку України будуть слідувати асиметричні ефективні бойові операції ЗСУ на всю глибину доступної ворожої території.

Тому зараз у Кремлі замість демонстративного покарання, тобто негайної "відповіді "на порушення Україною міфічної "червоної лінії" (немає обмежень), повним ходом йде підготовка до іншого злочину – страшної ядерної провокації в зоні Запорізької АЕС.

відео дня

При цьому Росія використовувала всі свої міжнародні ресурси, включаючи МАГАТЕ і РБ ООН, щоб довести світові, що саме Україна хоче сама себе підірвати і заразити весь світ ядерною хмарою.

На думку Кремля, з одного боку, ця провокація буде відповіддю Росії на удари по військових об'єктах в Криму і Білорусі. А, з іншого боку, організація російською армією вибуху на окупованій Запорізькій АЕС і ядерного зараження величезної території змусить Україну і Захід піти на примусову угоду про закінчення війни і поділ України по Дніпру.

Однак Путіну і його друзям на Заході треба розуміти, що Україна не піде на такі поступки під загрозою ядерного шантажу.

Це дуже небезпечний план Путіна, загнаного у "п'ятий кут" своєї військової авантюри проти України і лютою економічною боротьбою із Заходом. Виявляється, що гострий дефіцит часу і військово-політичних ресурсів штовхає Путіна на використання ядерного шантажу і планування ядерної авантюри, що загрожує всьому світу. Зараз він метушиться між Заходом, що образив його агресивною економічною політикою (газовий шантаж і санкції), і байдужим Китаєм.

Але плани Путіна і російської воєнщини з організації ядерної провокації в центрі України в зоні Запорізької АЕС не реалізуються, бо будь-яка спроба їх здійснення миттєво розширить зону військових дій на величезну територію, включаючи країни Східної Європи і Білорусь, Україну і Росію.

Але головне, що треба усвідомити і запам'ятати в Кремлі, що будь-яка ядерна провокація проти України, зробить беззахисними і небезпечними всі АЕС і найбільші нафтохімічні підприємства Росії. А російсько-українська війна стане непередбачуваною і некерованою ні для його учасників, ні для решти світу.

Віктор Небоженко, політолог і соціолог, директор соціологічної служби "Український барометр"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти