Путіна "кинув" ще один союзник

30 вересня 2023, 19:47
Токаєв вважає, що в інтересах Казахстану підтримувати антиросійські санкції.
Путіна
Токаєв обіцяє підтримувати антиросійські санкції / Коллаж: Главред, фото: akorda.kz, скриншот YouTube

Путіна "кинув" ще один союзник по ОДКБ. Президент Казахстану Токаєв заявив, що його країна буде дотримуватися санкційного режиму у відношенні до Росії.

Про це він сказав під час свого візиту в Німеччину. Можна було би подумати, що це він сказав лише з дипломатичних міркувань. Але ж, наприклад, Грузія, яку звикли вважати "прозахідною країною" публічно заявила, що не буде підтримувати санкційний режим. Мовляв це не в її інтересах!

відео дня

А, от, Токаєв вважає, що в інтересах Казахстану підтримувати антиросійські санкції. І це той самий Токаєв, який утримався при владі ледь не завдяки Росії. Пам’ятаєте акції протесту минулого року, коли в Казахстані була оголошена операція ОДКБ "по охороні важливих об’єктів"? Тоді багато хто вважав, що після цих подій Токаєв буде одвічно зобов’язаний Росії і робити все, що скажуть у москві.

Але поки робить Токаєв все, що кажуть в Казахстані. Або, що іноді кажуть на Заході. А ще іноді – що кажуть в Пекіні.

Російські пабліки вже здіймають з цього приводу скандал. Але російське МЗС – навпаки, було максимально ввічливим і заявило, що сподівається, що дотримання Казахстаном антиросійських санкцій не вплине на розвиток казахсько - російських відносин.

Уявляєте? Дотримання Казахстаном антиросійських санкцій не вплине на розвиток казахсько - російських відносин! Кремль вже не наважується навіть протестувати з цього приводу. Бо з усіма сусідами вже пересварилися і далі сваритися і лякати вже нема куди і нема чим.

Ось так виглядає приниження путінської гордині сусідом, якого ще недавно вчора вважали "своїм".

Кто такой Сергей Таран

Таран Сергей Викторович (12 декабря 1969, Киев) — украинский политолог, сын политика Виктора Тарана (Терена) и брат политолога Виктора Тарана, член политической партии "Европейская солидарность". Депутат Киевского городского совета.
Окончил с красным дипломом Киевский национальный университет имени Тараса Шевченко по специальности "журналистика" (1993 г.), а также с отличием — магистратуру Амстердамского университета по специальности "общественные науки" (1998 г.).
С 1993 по 1996 гг. работал в украинских изданиях "Молодь України", "Розбудова державі", аналитическом еженедельнике УНИАН.
Соучредитель Института массовой информации (1995 г.), — экспертной организации, которая занимается защитой свободы слова в Украине, пишет Википедия.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти