На Путіна чекає принизливе випробування

16 вересня 2022, 19:22
Геополітичне завдання у Путіна досить складне - знайти союзників у російсько-українській війні.
Володимир Путін
На Путіна чекає принизливе випробування, каже Небоженко / Reuters

У Самарканді проходить саміт ШОС - Шанхайської організації співробітництва - улюблена організація міжнародного співробітництва Китаю.

Прибулий в Самарканд президент Росії Путін після Харківської поразки в Україні робить вигляд, що нього все добре.

Але всі учасники ШОС на чолі з Китаєм знають, що це не так. Путін бездарно програє війну з Україною, більше того, не знає, як її закінчити без втрати своєї влади.

відео дня

Звідси ввічлива, але східна байдужість учасників ШОС до фігури Путіна на цьому саміті.

Геополітичне завдання у Путіна досить складне - знайти союзників у російсько-українській війні, не втратити ОДКБ і при цьому не нашкодити Китаю, який демонстративно зміцнює свою владу в Центральній Азії та Близькому Сході.

Тим більше, що учасники саміту ШОС не приховують своєї глибокої поваги і навіть захоплення перед могутністю Китаю і мало звертають увагу на ослабленого Путіна, який заплутався, бо ніхто не хоче спільної долі з Путіним і всі обережно чекають змін в Росії.

Звідси, суперечність у поведінці Путіна, яка впадає в очі - зарозумілість і самовпевненість всередині Росії і невпевненість і слабкість за кордоном.

А попереду на президента Росії Путіна чекає ще більш принизливе випробування - саміт "двадцятки" на Балі в Індонезії, де йому буде дуже важко знайти союзника або співрозмовника. На Балі Путін боятиметься будь-якого скандалу, провокації, або натяку, загрози для свого життя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти