"Путінізм без Путіна": хто буде правити Росією після війни

22 листопада 2023, 19:14
Швидше за все Росія рухається до зміни влади шляхом створення формально колективної форми управління країною.
Диктатор, Путін
У Росії може з'явитися "путінізм без Путіна" / скріншот з відео

Якщо після обміну полоненими і заручниками Ізраїль і Хамас, врешті-решт, при міжнародній посередництві і вимушеному збройному нейтралітеті Ірану, підпишуть мирну угоду, то Захід візьметься за Україну і Росію, за організацію мирної угоди, щоб про себе не думав Путін. Для Путіна припинення війни в Україні вкрай невигідно бо він не домігся своєї головної мети всередині Росії - продовження режиму абсолютного правління, режиму особистої влади замість перспективи перерозподілу влади і власності на користь якогось "Політбюро" - групи російських політиків, олігархів і силовиків, що складаються зі старих і нових його соратників, друзів і лоялістів. Тому Кремль усіма силами буде чинити опір згасанню палестино-ізраїльського конфлікту, точно так як і успішним мирним переговорам з Україною, які зажадають від Путіна поступок і компромісів і будь-якому випадку сильно вдарять по його політичній перспективі і абсолютної влади над Росією.

Активні спроби могутнього близького друга Путіна Патрушева реалізувати керований процес передачі влади наступнику має менше шансів на успіх, як і відчайдушні спроби Путіна утримати абсолютну владу будь-яким шляхом.

Швидше за все Росія рухається до зміни влади шляхом створення формально колективної форми управління країною (Політбюро), політичного режиму - "путінізм, без Путіна". Але закінчення війни є однією з умов такого розвитку подій.

відео дня

Хто такий Віктор Небоженко

Віктор Сергійович Небоженко (нар. 14 лютого 1953, Жмеринка) — український політолог, соціолог. Директор соціологічної служби "Український барометр". Кандидат філософських наук, пише Вікіпедія.

Працював в Інституті філософії Академії наук України, Інституті соціології Академії наук України.

У 1994-му брав участь в першій президентській кампанії екс-прем'єр-міністра України Леоніда Кучми.

З 2003-го — керівник соціологічної служби Національного інституту стратегічних досліджень при Президенті України, директор Соціологічної служби "Український барометр".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти