Путінський режим увігнав Росію до ями, з якої їй вже не вибратися

17 травня 2022, 19:45
Баланс ризиків такий, що продовжувати залежати від Москви і заодно фінансувати кремлівський режим Європа більше не в змозі.
Євросоюз
Росія знову намагається лякати Євросоюз проблемами з енергоресурсами / Reuters

Європейський союз, відмовляючись від російських енергоресурсів, здійснює економічне самогубство, заявив Володимир Путін на нараді щодо ситуації в нафтовому секторі.

Судячи з усього, це нове видання версії "вони скоро замерзнуть". Будь-яке рішення завжди приймається, виходячи з якихось раціональних передумов. Навіть цілком неадекватна людина, яка живе у своєму персональному метавсесвіті, теж керується своїми власними міркуваннями, які він вважає раціональними.

Потрібно просто зрозуміти, яка причина штовхає європейців добровільно створювати собі труднощі і проблеми. Вона на поверхні: вести справи з все менш передбачуваним "партнером" стає занадто ризиковано. Баланс ризиків такий, що продовжувати і далі залежати і заодно фінансувати кремлівський режим Європа більш не в змозі.

відео дня

Політичне рішення про відмову від російських вуглеводнів прийнято. Через рік, через два або навіть через п'ять частка європейського ринку, доступного для російських вуглеводнів, скоротиться до безпечного для Європи рівня. Навряд чи зовсім до нуля, але тут вже як піде. Так, за це буде заплачено погіршенням життя європейців, додатковими витратами і, можливо, кризою. Але коли ти вирішуєш проблему з рекетиром, шантажистом або терористом, ризики і "незручності" входять в умову завдання. Або-виконуй і далі його умови.

Проблема тут ось у чому. Коли путінський режим зжере сам себе, нова російська влада все одно буде змушена досить довго спиратися на сировинну економіку (або на її залишки) просто тому, що все інше знищується або вже знищено нинішнім режимом. Нічого іншого немає.

читайте такожПутінський режим вже здох, або Навіщо в Кремлі заговорили про капітуляціюІ сьогоднішні складнощі, які створюються в Європі, потім вдарять бумерангом вже по Росії - доведеться витягувати країну з тієї катастрофи, в яку загнав її нинішній режим, з дуже низького старту. І чим більше проблем створюється сьогодні, тим з нижчої позиції доведеться витягувати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти