Путіну потрібна армія моральних виродків, а з такою не перемагають

17 вересня 2022, 06:29
Така армія не може перемогти в принципі. Скільки б зеків не завербувалося в неї.
Пригожин вербує ув'язнених
Пригожин вербує ув'язнених / скріншот

Розвилку, перед якою опинився Путін в питанні з чого робити нову армію, просто і ясно сформулював його кухар і за сумісництвом справжній (не картонний) міністр оборони Євген Пригожин: "або ПВК і зеки, або ваші діти".

Ця дилема дуже опукло характеризує путінський режим і оголює до межі всю його жахливість і небезпеку для людства. Адже який нормальний вибір нормальної держави? Він очевидний: звичайно ж ми повинні формувати армію з наших дітей, а не їх приватних військових компаній, що підкоряються невідомо кому і отримують невідомо чиї гроші і вже тим більше не з ПВК, укомплектованих зеками.

відео дня

Але тоді і використовувати таку армію можна лише для захисту від реальних загроз, небезпека яких усвідомлюється всією нацією. Ніхто не дозволить державі відправити на війну свою дитину через примху оскаженілого параноїка.

Але така армія не потрібна Путіну. Бач чого надумали! Отак ви ще скажете, що я у вас питатися повинен, починати мені війну чи ні. Дудки! ЦАР я чи не ЦАР? Не для того я свій суверенітет від американців охороняю, що б з вами, чорним людом, їм ділитися!

Путіну не потрібна армія солдатів, які присягнули на вірність Батьківщині (а не фюреру), які мотивовані захистом свого народу від ворога, армія, солдати якої володіють гідністю і честю, і яких не можна кинути на забій заради підвищення власного рейтингу або для реалізації якихось геополітичних фантазій "космічного масштабу і космічної ж дурості".

Йому потрібна армія моральних виродків, з одного боку скутих страхом перед загороджувальними загонами і офіцерами-наглядачами, а з іншого об'єднаних жадібністю, садизмом і загальними злочинами проти всіх правил війни. Армія продажних ландскнехтів, які вже давно переступили всі Божі заповіді і тому не можуть зупинитися у своєму кривавому ремеслі.

Таким людям все одно, за що і проти кого воювати. За що заплатять - за те і воюємо. Велено вирізати всіх дітей, які народилися в такий-то день в якомусь черговому в Віфлеємі? Так гівно питання! Взяв ножик і пішов різати. А можна і без ножа: схопив за ніжку немовляти - та об кут... Шмяк! І мізки на стіну... Ги-ги-ги...

Ось така армія потрібна Путіну. І ніяка інша. Всі розмови про офіцерську честь, про благородство, про традиції російської армії... Навіть якось ніяково про це тепер писати... Все це розпеченим залізом випалив Путін з російських солдатів і офіцерів. А якщо вони десь ще й залишилися - то він обов'язково добереться і до цього. І розтопче, замастить калом, втопить в крові.

Подивіться на тупе обличчя Герасимова. Подивіться на Шойгу, що вирядився в сталінський мундир. На всіх цих суровікіних, що давили ще тридцять років тому беззбройних демонстрантів. Адже не випадково саме ці персонажі опинилися на чолі російської армії. Це означає, що у Путіна запит саме на таких людей. І ще на Пригожина.

Як всякий жандарм, Путін не знає, що таке честь офіцера російської армії. І тому боїться тих, для кого це не порожній звук. І тому сьогодні російською армією керують люди без честі і совісті. Без розуміння того, що вони давали присягу народу і країні, а не Путіну і Патрушеву. Втім, Пригожин взагалі нікому не присягав.

Путін мимоволі породив якийсь концепт "гібридної армії", яка складається частково з кадрової контрактної армії, частиною - призовної, частиною з поліцейських сил, частиною з ополчення, набраного на окупованій території, а частиною з відвертих найманців готових на все заради грошей. Цей вінегрет не має спільного керівництва, їх командири ненавидять один одного сильніше, ніж спільного ворога, а деякі навіть цього ворога і ворогом-то не вважають...

Така армія не може перемогти в принципі. Скільки б зеків не завербувалося в неї. Це просто гарматне м'ясо. Але Путін цього ніколи не зрозуміє. Розуміння таких речей виходить далеко за межі його картини світу.

Зате це добре розуміємо ми. І тому перемога буде за нами. Тому що наша справа права і ворог буде розбитий.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти