Ракетна загроза на День Незалежності

22 серпня 2023, 19:10
1158
Росіяни можуть собі дозволити пуски Х-22, Іскандер-М/до, а так само П-800 "Онікс" в напрямку Одеси.
ракета, День Незалежності, обстріл, Україна
День Незалежності 2023 / Колаж Главред, фото pixabay

У небі Росії знову перехоплювач МіГ-31к, носій гіперзвукових ракет Х-47м2 "Кинджал". Думаю, за сьогодні не єдиний зліт, в рамках нарощування психологічного тиску напередодні святкування Дня Прапора і Незалежності України.

І в останні дні чимало було питань щодо загрози ракетних ударів. Як я говорив, так і буду говорити - Ми воюємо проти лицемірних нелюдей, які в нападі маніакальної параної готові на будь-яку неймовірну підлість. Але окремим питанням стоїть питання про їх можливості.

Дуже складно зараз судити про ракетний потенціал Росії, адже це процес на межі виробничих можливостей і ремонтних робіт з відновлення арсеналу, який півроку тому вважався непридатним до застосування. Проте, приблизну оцінку зробити цілком реально.

відео дня

З урахуванням останнього удару в ніч на 15 серпня, можна оцінювати накопичувальний потенціал БК по ракетах Х-101/555, як по виробництву, так і по відновленню, від 20 до 30 од.

Близько 20 КРМБ "Калібр" має бути в арсеналі корабельної компоненти.

Крім цього не забуваємо, що росіяни можуть собі дозволити пуски Х-22, Іскандер-М/до, а так само П-800 "Онікс" в напрямку Одеси.

Крім ракетної компоненти варто пам'ятати і про дрони-камікадзе Shahrd-136, кількісно яких для пусків може бути накопичено до 50 од.

Актуальним так само залишається питання, якщо Росія піде на терор України на День Незалежності, то буде це разовий масований удар, або ж вона розтягне удари обмеженим БК на кілька днів.

У будь-якому випадку слід розуміти, що навіть якщо цей удар і трапиться, то він не буде могутніше тих, що ми вже пережили.

Проте, навіть не дивлячись на те, що Росія нездатна зараз забезпечити масований ракетний удар, що перевершує по потужності ті, що були в 2022 році, не варто ігнорувати повітряну тривоги в ці дні. В цілому як і завжди, але хоча б в ці дні, акумулюйте інстинкт самозбереження.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти