Ракетний акомпанемент для танців Орбана: удар по Україні не випадковість

10 липня 2024, 08:10
723
Цікаво, чи зможе кремлівський емісар зустрітися з кимось з діючої адміністрації Білого Дому, чи зустріч відбудеться тільки з Д. Трампом.
Ракетний акомпанемент для танців Орбана: удар по Україні не випадковість
Орбан та війна в Україні / Коллаж: Главред, Фото: Офис президента, Оперативное командование "Запад", пресс-служба В.Орбана/Zoltán Fischer/MTI

РАКЕТНИЙ АКОМПАНЕМЕНТ ДЛЯ ТАНЦІВ ОРБАНА.

Безсумнівно, що масована ракетна атака України саме під час човникової миротворчості В. Орбана не може бути випадковістю.

У цьому міжнародному метушінні угорського прем’єра привертає увагу два моменти.

відео дня

По-перше, зважаючи на те, що Орбана з усіх європейських лідерів публічно підтримує лише його проросійський однодумець зі Словаччини Р. Фіцо, стає зрозумілим, що миротворчу місію Орбан вигадав сам собі. Або отримав з Москви як агентурне завдання.

По-друге, Орбан таки вважає США найбільш важливою країною, бо іде туди в останню чергу: начальників, як відомо, відвідують останніми, щоб поінформувати про результати всіх попередніх зустрічей. Цікаво, чи зможе кремлівський емісар зустрітися з кимось з діючої адміністрації Білого Дому, чи зустріч відбудеться тільки з Д. Трампом — так би мовити, на виріст.

Звісно, Кремль міг почекати з ракетним ударом до завершення вояжів Орбана. Але свідомо не зробив цього. Тому удар, під час якого постраждало багато цивільних українців, треба розглядати саме як месідж цивілізованому світові, а саме: приставайте на наші умови, або ми будемо вбивати і вбивати стільки, скільки зможемо — зараз в Україні, завтра у НАТІвській Європі.

Хтось у світі шукає виправдання недоімперії — мовляв, там цілилися у воєнний об’єкт, але випадково влучили у дитячу лікарню. Але бити своїми неточними, але потужними ракетами туди, де поблизу є такий об’єкт як лікарня — це відвертий воєнний злочин. Який росія повторює постійно — згадайте знищення роддому у Маріуполі, атаки залізничних вокзалів у Краматорську і Херсоні. Але європейське правосуддя обмежилося символічним ордером на путіна та кількох його спільників, а от вироків і навіть судових засідань, як це було з гіркиним, досі нема.

Орбан мотається світом і переконує, що росію перемогти неможливо у принципі, тому треба віддати їй все, що вона хоче. Росія одночасно демонструє, що вона буде робити, якщо не отримає бажаного.

Власне, зараз відбувається тест на здатність цивілізованого Заходу протистояти варварському тероризму і шантажу. І одночасно тест для української влади на адекватність. Тобто, нашим очільникам треба невідкладно починати чесне і відверте спілкування з суспільством — що і як треба змінювати, щоб досягти заявлених цілей щодо деокупації України. Відсутність такої розмови означатиме, що наша влада готова піти на умови росії, або не хоче нічого змінювати у своєму правлінні, що фактично поховає Україну.

А ракетні удари, на жаль, ще будуть. Бо наш ворог жорстокий та безжальний, і все ще має можливість для безкарних масових вбивств.

Хто такий Олександр Кочетков

Олександр Кочетков – аналітик, політтехнолог, іміджмейкер. У минулому інженер-конструктор КБ "Південне" і заступник керівника пресслужби президента України.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти