Ракетний терор: як РФ намагається вирішити відразу три завдання

1 листопада 2022, 06:42
Кремль домагається, щоб громадяни України засумнівалися в доцільності подальших активних заходів ЗСУ.
Ракета
Росіяни продовжують обстрілювати українські міста / Фото УНІАН , pixabay.com

На які цільові групи направлений психологічний вплив ракетного терору РФ в Україні?

Перш за все на споживчу слабополітизовану масу, піддатливу до маніпулювання і мислячу переважно особистими мотивами.

У кожній структурі суспільства це домінуюча частина і вона дуже рідко сидить в fb або в політичних пабліках.

відео дня

У РФ три ключових завдання.

Завдання номер один - показати безпорадність української влади, не здатної запропонувати чарівний і швидкий вихід з блекаута і заспокійливо відповісти на питання "як довго це доведеться терпіти?". Дуже багато хто хоче продовжувати робити вигляд, що війна особисто їх не стосується, вона повинна бути десь там далеко або в телевізорі, а їхня "хата скраю".

Завдання номер два - в умовах осінніх депресивних станів і травмуючої безвиході посилити негативну установку щодо президента Зеленського, зробити його позицію відмови від переговорів з Путіним вразливою і слабкою в очах українців. Часто повторюване примусове виведення масового споживача із зони повсякденного більш-менш мирного комфорту (світло, вода, інтернет) породжує автоматичний пошук винного насамперед у своєму середовищі для компенсації комплексу колективної жертви.

Завдання номер три - створити в масовій свідомості стійку ілюзію взаємозв'язку масованих ракетних атак по цивільній інфраструктурі України і діями ЗСУ щодо відвоювання анексованих територій або пошкодження об'єктів, болючих для самолюбства росіян (втрата великих міст, флот, Кримський міст, аеродроми). Кремль домагається, щоб громадяни України засумнівалися в доцільності подальших активних заходів ЗСУ, будучи в страху ударів у відповідь з боку мстивого противника.

Ці всі три цілі відбиваються і дуже впевнено. Українська влада і енергетики дійсно чарівники і чудотворці. У мене є знайомі в аварійних бригадах і вони ризикують життями і часом для відновлення звичного укладу життя більшості українців. Вони працюють з совістю і на славу.

Українська влада зараз працює з треком оголошення РФ країною-терористом і зміцнення системи ППО/ПРО України. В принципі, сьогоднішній показник знищення ракет - значний. 44 ракети з трохи більше 50 були збиті нами. І це не межа для майстерності наших воїнів неба.

Ну і головне. Деяким громадянам, які вагаються і сумніваються, слід зрозуміти, що українська честь, територія, суверенітет не можуть бути розміняні в страху перед тимчасовими перевагами противника.

Українська армія продовжуватиме виконувати свою місію, на яку її уповноважила історія та гідність громадянської нації - визволення міжнародно визнаної та законної території Української держави від Росії.

Якщо це не станеться зараз - естафета великої кривавої війни перейде до наших дітей і онуків. І навіть коли ми звільнимо нашу землю - ми не вирішимо проблему російського реваншу та історичної помсти Україні за принизливу екзистенційну поразку.

Ця війна стане циклічним прологом до наступної. При свічках рекомендую читати професійну історичну літературу. Там багато відповідей на актуальні питання.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти