Ракетний удар по Одесі: важливі нюанси

25 вересня 2023, 19:10
1042
Хочу зазначити, що в Одесі, на жаль, зберігається одна з найбільш розгалужених і функціонуючих агентурних мереж у окупантів.
Удар по Одесі
Удар по Одесі / Колаж Главред, фото facebook.com/stavnitser

У ніч на 25 вересня російськими окупантами було завдано комбінованого удару по Одесі. В ході удару були застосовані:

19 дронів Shahed - 136-збито 19

12 КРМБ "Калібр" - збито 11

відео дня

2 П-800 "Онікс" - збито 0

Разом 33 об'єкти, з яких збито 30.

Здавалося б, непоганий показник ефективності перехоплення в 90%, але насправді він вище. Вище, оскільки ефективність слід розраховувати з урахуванням і того, куди прорвали ППО ракети потрапили і, що саме зруйнували.

Багатьох одеситів здивувало те, що приліт припав по Морвокзалу, а саме, по готелю "Кемпінські". Справа в тому, що цей готель довгі роки був покинутим. Так, він в деякому сенсі був спірною візитною карткою Одеси, збитковий і нефункціонуючий.

Однак, російські пропагандистські ресурси, посилаючись на якихось "воєнкорів", стали повідомляти, що цей готель, виявляється, був центром прийняття рішень, штабом ВМСУ, місцем розміщення іноземних найманців і філією ілюмінатів в Україні! Останнє це жарт, якщо хто не зрозумів. Хоча, командування РОФ, якби йому такое доповіли, то вони б повірили.

Хочу зазначити, що в Одесі, на жаль, зберігається одна з найбільш розгалужених і функціонуючих агентурних мереж у окупантів. Агенти окупантів скидають своїм кураторам відео, фото, геолокації та іншу інформацію, для коригування ударів. І більш ніж очевидно, що в списку пріоритетних цілей готель ну ніяк не міг опинитися. Проте…

Але, як я написав раніше, нехай краще вже буде він, ніж один з безлічі житлових комплексів.

Але, до чого я веду? А до того, що з урахуванням удару по абсолютно марному будівлі, ефективність такого удару знижується і говорити про якісь 10% взагалі не комільфо. Чим був обумовлений цей удар, складно сказати. Показовим руйнуванням "візитної картки"? Дурне і дуже не раціональне рішення. Або справа все-таки в ілюмінатах?

А тому, ППО цієї ночі відпрацювала на максимумі своїх можливостей. Але все ж... П-800 "Онікс", про які йдеться з липня і про те, що може їм протистояти... і поки тільки розмови.

І невелика ремарочка.

Вчора, коли почався обстріл Одеси ракетами і наліт дронами, по багатьох пабліках понеслася хвиля, що це якась "помста" за Севастополь. Тобто, за удар по штабу Чорноморської флотилії і знищення десятків офіцерів середньої і вищої ланки, вирішили помститися ударом по порожньому готелю? Насправді - ні.

Те, що я зараз напишу, стосується практично кожної ситуації, коли ви можете чути про якусь "помсту". Наприклад, вранці був знищений фрегат в порту Севастополя, а вночі по Одесі запущені "Калібри". "Помста!" Завдано удару по Кримському мосту, а через кілька годин на Київ летять Х-101/555 - "Помста!!!"

Ні.

Просто, щоб ви розуміли, всі удари по території України розплановані наперед. Наприклад, для комбінованого удару дронами і ракетами, цілі з'ясовуються і уточнюються за допомогою розвідувальної діяльності цілі. У цю діяльність входить як дія агентури на місцях, так і за допомогою віддаленої розвідки. Геолокації, координати. Виділяється боєкомплект, який доставляється до майданчика з носіями – порт або аеродром. Задаються координати, траєкторія польоту, ракети завантажуються на носій. Уточнюється завдання для екіпажів, проводиться дорозвідка, при необхідності вносяться корективи і т. д., т. д., т. д.

Тобто, не "У-у-у, супостати, зруйнували штаб, все швидко по Ту - 95МС і полетіли бомбити Київ!"

Як думаєте, скільки часу займає така підготовка і наскільки вона залежить від цілого ряду факторів? А тому, такому поняттю як "Помста" в планах у РОФ місця просто немає. Місце є тільки скороченню термінів, зсуву "вліво" здійснення того чи іншого удару, але не банально удар заради "помсти". Знати б ці плани хоча б на місяць наперед, взагалі б був би цимес. А ще б і SAMP/T... але, поки так.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти