Розгром Росії в Україні близький: як Путін намагається безпечно вийти з глухого кута

23 травня 2022, 11:36
Якщо раніше смертельною для себе Путін вважав втрату влади, то після 24 лютого 2022 року смертельною для нього є зупинка війни.
Путін намагається відповзти з глухого кута, в який сам себе загнав
Путін уже зрозумів, що незабаром Росія зазнає поразки в Україні / Колаж УНІАН, Reuters

Путін в усвідомленні неминучого програшу у війні істерить, хапаючись за безліч соломинок. Бункерна гадина боягузлива і патологічно стурбована збереженням свого життя. Президент бункера ясно усвідомлює, що перемога України і розгромний програш його орди – питання короткострокової перспективи.

Тому вже зараз Путін запустив дипломатичний трек безпечного для себе відповзання з тупикової ситуації.

У зв'язку з цим за останні кілька тижнів Кремлем мобілізована вся широка густа мережа його лобістів в Європі і США. Активний захід із реабілітації та амністії військового злочинця-терориста і його банди зажадало розкрити і кинути в бій всі тухлі консерви в США і Європі, які Кремль корумпував більше двох десятків років. У тому числі кремлівську п'яту колону навіть у Білому домі і на Капітолійських пагорбах.

відео дня

Тому не слід дивуватися конформістським заявам колективного Макрона в країнах старої Європи. Ганебним безмозким статтям авторитетних видань американських медіа та експертів. Абсурд і публічна ганьба за кремлівські гроші виявилися для них більш вагомим, ніж професійна честь і авторитет. Всесвітня п'ята колона Кремля відпрацьовує згодовані їй за довгий час вітаміни і не може дочекатися, коли ця публічна ганьба для них закінчиться. Безліч кремлівських консервів різної спеціалізації і калібру прекрасно усвідомлюють, що сьогодні бути адвокатом диявола набагато простіше і легше, ніж захищати військового злочинця-терориста Путіна.

Для міжнародної спільноти, лідерів країн – основних партнерів України по антипутінській коаліції – сьогодні дуже важливо розуміти природу екзистенціального зла для людства, що походить від Росії. Тільки такий підхід дозволить створити цивілізованому світу ефективний стратегічний план дій боротьби і перемоги над ра**истською червоною чумою, як під час війни, так і після перемоги.

Путінізм – це фашизм ХХІ століття, що відповідає всім критеріям експертної оцінки фашизму, визнаним ООН. Генсек якої Гуттеріш сьогодні теж впрягся в колісницю порятунку військового злочинця Путіна, поряд з іншими його vip-повіями. Генсек ООН, статут якої зобов'язує її забезпечити світову безпеку від фашизму і тероризму, сьогодні є одним із тих, хто всіляко намагається врятувати російських військових злочинців-терористів від спеціалізованого міжнародного трибуналу.

Політики, подібні гуттеришам, макронам та іншим, навіть не усвідомлюють, що, рятуючи Путіна і його клевретів від невідворотного покарання і вироку трибуналу, вони самі скоюють злочин, зазіхнувши на верховенство права, існуючий світопорядок і гарантії безпеки.

читайте такожСвіт був готовий віддати Україну Росії, або Чому Путін почав війну

Зрозуміти і пробачити військового злочинця і терориста Путіна після всього, що він накоїв за вісім років війни і після 24 лютого 2022 року... А це неспровокована нічим агресія, прозорий геноцид українського народу, десятки тисяч убитих цивільних людей і сотні дітей, зруйновані міста та інфраструктура, сотні тисяч депортованих і заручників українців; нарешті, злочинець Путін не залишає ядерний терор і запустив процес глобальної продовольчої кризи і голоду.

Все це соплежуї в ООН, Євросоюзі та Штатах пропонують зрозуміти і пробачити Путіна. Тим самим вони пропонують поставити жирний хрест на існуючому світопорядку і цивілізації Заходу.

США зараз – безперечний потужний лідер світу. Аналіз матеріалів останніх тижнів авторитетних медіа дозволяє прийти до висновку, що активний захід Кремля з відбілювання військового злочинця Путіна знаходиться на піку. Не буду тут цитувати всієї дичини, під якою зараз підписуються авторитетні журналісти та експерти Заходу. Просто зазначу, що очевидно активізувалася група путінферштеєрів у Білому домі, Сенаті і Конгресі, паралельно з консервами в експертному і журналістському середовищі. Багато з них – лідери громадської думки на своїй ниві. Аналогічні процеси відбуваються в країнах-членах ЄС.

читайте такожРозплата Росії буде страшною: війна увірветься до кожного російського дому і сім'ї

Очевидно, що люди просто не до кінця розуміють проблему Росії і путінізму, як сучасного прояву фашизму. Гітлер із його фашизмом (коричневою чумою) в порівнянні зі Сталіним (червоною чумою) був хлопчиком. Адольфу довелося – для обґрунтування своєї ідеології в Німеччині середини минулого століття – вдатися до античних аріїв. Надалі він зумів деформувати пропагандистською інформаційною отрутою колективний інтелект німців. Так зароджувався німецький нацизм/фашизм, що проіснував у Німеччині всього 12 років.

Леніну і Сталіну нічого не довелося робити, щоб після 1917 року зберегти режим диктатури і імперський великодержавний шовінізм. Якщо розглянути структуру цієї багатовікової ідеології Росії, то в ній виявляться всі критерії її відповідності класичному фашизму. З причини відсутності національної форми самоідентифікації підданих імперії, фундаментом ідентичності росіян протягом століть став імперський великодержавний шовінізм (або фашизм). Його правонаступником став СРСР, а після 1991 року – Росія. Німецький гітлерівський фашизм проіснував у Європі 12 років. Російський фашизм – це багатовікова традиція, основа самоідентифікації народу і політична організація державного устрою.

читайте такожМіф про силу армії Росії розсипається: чому РФ програє війну в Україні

У словосполученні "імперський великодержавний шовінізм" ключове слово – "великодержавний". Масова свідомість глибинного російського народу асоціює "велич" із територіальними розмірами своєї держави. За часів СРСР це була 1/6 частина всієї земної суші. Але існування імперії можливе виключно в перманентному процесі нарощування своїх територій під час загарбницьких воєн. Після розпаду Союзу у Росії залишилася 1/9 частина земної суші. Тому Путін сьогодні прагне для початку відтворити Росію знову в межах СРСР.

Але проблема полягає в тому, що путінізм або рашизм, завзято підтримуваний росіянами, на завоюванні України ніколи не зупиниться. Плани короткострокової перспективи в грудні 2021 року чітко озвучив заступник міністра МЗС Рябков в ультиматумі на переговорах США (НАТО) і РФ. Росія тоді заявила: забирайте свої манатки і забирайтеся з територій країн у межах 1997 року. Тобто Росія вже вимагає, щоб країни-члени блоку НАТО залишили територію країн колишнього Варшавського договору. Вимагає їх відходу до лінії, прокресленої Сталіним на Ялтинській конференції 1945 року. Цю лінію можна сміливо назвати лінією Батия-Сталіна. Батий дійшов зі своєю ордою до цих кордонів і зупинився. Головне, що подібну кремлівську політику путінізму гаряче підтримує російське населення.

Основне, що зобов'язаний зрозуміти колективний Захід: Росія буде переможеною тільки тоді, коли буде знищено її державно-територіальний устрій в нинішньому форматі. У цього народу необхідно вибити фундамент самоідентифікації – імперський великодержавний шовінізм. Тому, як опорний фактор конструкції, необхідно вибити головний стрижень величі – величезні території. Інакше з падінням режиму Путіна з'явиться режим якогось Мутіна – і все повториться по колу.

читайте такожАтака біологічною зброєю або випадковість: як пов'язані війна в Україні та спалах мавпячої віспи

Сьогодні в РФ у федеральних округів і регіонів переважають відцентрові сили, пов'язані з бажанням національного самовизначення. Просто в умовах режиму жорсткої диктатури і тиранії путінізму регіони бояться заявити про бажання відокремитися від центру. Розуміючи, що будь-які прояви сепаратизму будуть жорстко придушені Кремлем.

Зміна державного і територіального устрою РФ, її розпад на окремі суверенні національні держави легко відбудеться після поразки Путіна і падіння його режиму за підтримки міжнародного співтовариства.

У 1991 році Захід вже припустився один раз фатальної помилки, боячись розпаду Росії. У 2022 році він продовжує йти по своїх старих слідах, наступаючи вже на діамантові граблі. Схоже, Захід знову боїться розпаду Росії після перемоги України.

Тому наші партнери стали побоюватися нашої перемоги. Звідси і заклики корисних ідіотів і проплачених консервів типу Макрона, Шольца, Драгі і Гуттериша: "давайте не будемо принижувати Росію" або "збережемо обличчя Путіну".

читайте такожРегіони підуть у вільне плавання: що станеться, коли Росія розвалиться

Група путінферштеєрів у Білому Домі в особі радника Байдена з нацбезпеки Джека Саллівана, Керрі і т.д. підтримують ці думки своїх європейських колег, але роблять це мовчки. Проміжні вибори – цієї осені, а ідея підтримки Путіна у 85% американського суспільства непопулярна.

Ідея і аргументи Саллівана "не можна допустити союзу Китаю і Росії" – маячна. Де-факто Кремль і Росія – вже давно васал Китаю. Як можна не допустити їх союзу, який де-факто існує багато років, не ясно.

Разом із тим, точка неповернення на цьому шляху для антипутінської коаліції пройдена. Після конференції в Рамштайні і ухвалення закону про ленд-ліз – стратегічне рішення прийнято і мости для відступу у Заходу спалені.

Метою визначено перемогу України та послаблення мілітаристичних можливостей Росії.

Україна та її партнери по західній коаліції зобов'язані вже зараз усвідомити зміну формули виживання Путіна. Якщо раніше смертельною для себе Путін вважав втрату влади, то після 24 лютого 2022 року смертельною для Путіна є зупинка війни.

Юрій Радухін, публіцист, політичний експерт

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти