Розрив стосунків - це не оголошення війни

22 лютого 2022, 17:34
Визначення нашої позиції щодо указів Путіна призведе до визначення більш жорсткої позиції і нашими союзниками.
Розрив стосунків - це не оголошення війни
Україна може розірвати дипвідносини з Росією / finanso.net

Росія намагається уникнути розриву дипломатичних відносин з Україною - запит на розрив МЗС України передав на розгляд президенту Зеленському

Сьогодні вдень МЗС оголосило про відкликання тимчасового повіреного України у справах з Москви, та передало запит до президента України Володимира Зеленського щодо розриву дипломатичних стосунків. Гідний вчинок міністра МЗС Дмитра Кулеби.

читайте такожКулеба про можливе визнання "ЛДНР": слід сфокусуватися на зусиллях деескалаціїДії МЗС України викликали занепокоєння РФ. МЗС РФ та прес-секретар Путіна Пєсков заявили про небажаність розриву дипломатичних стосунків з Україною.

відео дня

Росія розуміє, що розрив дипломатичних стосунків як реакція на офіційне захоплення РФ окупованого Донбасу стане правовою основою спротиву та підніме рівень політичного протистояння України з РФ у світі. У цього рішення будуть наслідки на міжнародній арені, і навколо спротиву України буде створюватись вже новий, "пост-мінський" фронт підтримки.

Розрив стосунків - це не оголошення війни. Наприклад, Грузія розірвала стосунки з РФ після агресії у 2008-му році, консульські послуги в РФ багато років надає інша країна.

Німеччина сьогодні навіть не дочекавшись будь-яких рішень України зупинила "Північний потік-2". І тепер поки не буде змінена політична ситуація, газопровід не почне працювати.

І це тільки початок. Визначення нашої позиції щодо указів Путіна призведе до визначення більш жорсткої позиції і нашими союзниками.

Головна загроза - це подальший наступ Росії з метою захоплення усього українського Донбасу. І найефективніший крок для зупинки агресії - почати боротися з нею політично та дипломатично. Україна стала за 8 років набагато потужнішою, народ України готовий до спротиву, і підтримає сильні рішення влади.

А це має бути і розрив дипломатичних стосунків, і часткова мобилізація добровольців та ОР-1, і додаткове фінансування оборони, та інше.

Навколо спротиву Україна може вибудувати новий фронт підтримки у світі, нове вікно можливостей, та завдати руйнівних ударів міжнародним проектам РФ.

Чекаємо, що президент підтримає запит МЗС про розрив дипломатичних стосунків, таке рішення президента здобуде підтримку в українському суспільстві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти