Хлопці, йдіть до Путіна!

6 липня 2022, 07:20оновлено 18 липня 2022, 20:56
Виявляється, варто росіянам заблокувати кредитку, як вони вже за війну і Путіна. І ніяких проблем з вбивствами і бомбардуваннями мирних міст у них немає.
Володимир Путін
Кремлю нема чого обурюватися діями України / Reuters

Хтось (хто б це міг бути?) обстріляв Бєлгород і Курськ. Особливо багато руйнувань в Бєлгороді. Пошкоджено 21 багатоквартирний будинок та 40 приватних будинків. Вбито чотири людини, а четверо - поранені.

Зрозуміло, Росія звинувачує Україну, а Україна театрально дивується і натякає на вибухи Путіним будинків в 1999 році.

Незалежно від того, чи був цей наліт українським, позиція України є точним повторенням російської історії про те, що Маріуполь (і все інше) бомбили самі українці. І взагалі, Кремлю нема чого обурюватися діями України.

відео дня

Єдине, що мене бентежить, це диспропорція між людськими жертвами і руйнуваннями. Судячи з числа постраждалих, реальні руйнування не такі масштабні, як це намагається представити російський агітпроп.

У цій ситуації несподівано адекватно повівся бєлгородський губернатор, який на питання жителів "як вони тепер можуть спати спокійно?" відповів, "Ніяк!" І це абсолютно справедливо: тепер - ніяк.

Сьогодні в мережах продовжилася сльозогінна сага росіян про себе коханих. Деякі з них стали навіть натякати, що ось, мовляв, даремно захід з нами так жорстоко. Ми були проти Путіна, проти війни, а нас всіх скопом зарахували в фашисти і не пускають в Європу, заблокували карти і т. д.

Таким чином Захід сам штовхає нас до Путіна в обійми і ми тепер будемо за нього і змушені будемо підтримати війну. І вже тоді тримайтеся. Як вистрибнемо, як вискочимо, полетять клаптики по закутках!

У мене така перспектива не викликала особливого трепету. Якщо ви за Путіна виступатимете так само потужно як були проти, то цього ніхто навіть не помітить.

читайте такожПутін виліз раптом з бункера і зморозив дурістьОсь лежав дядько на дивані і, клацаючи пультом телевізора, лаяв Путіна почому даремно. Потім потягнувся солодко і пішов спати. А тепер він, з тим же пультом в руках, буде лаяти захід і хвалити Путіна. Але фінал буде той же: він піде спати.

Ну і? У чому прикол? Кому такий пупсик може нашкодити? І взагалі. Я ж думав, що ці росіяни проти війни тому, що вони проти вбивств і руйнувань, а проти Путіна тому, що він вбивця, злодій і відняв у них свободу.

Але виявляється, варто їм заблокувати кредитку, як вони вже за війну і Путіна. І ніяких проблем з вбивствами і бомбардуваннями мирних міст у них немає. Фе... Тоді вже краще будьте за Путіна. Не мучте себе антивоєнною фрондою. Живіть в мирі зі своєю владою.

Скільки коштує ваша прихильність християнським заповідям? Стільки, скільки було на вашій карті! 100? 200 тисяч рублів? Мільйон? Ось виявляється який сьогодні курс у тридцяти срібняків...

Який все це вульгарний спектакль, право...

Що ж. Давайте я спробую розповісти, як все це виглядає звідси. Ось був такий громадянин Великобританії Олександр Литвиненко. Приїхали два росіянина за туристичними візами в Лондон і отруїли його радіоактивним полонієм. І він помер.

А ще були батько і дочка Скрипалі і зовсім стороння жінка Дон Стерджес (всі троє - громадяни Великобританії). Приїхали три росіянина за туристичними візами і отруїли їх "новачком". Стерджес - померла.

А ще до цього, тим же "новачком" труїли болгарина Омеляна Гебрева. Теж "туристи" з Росії. А ще вони ж підірвали склад боєприпасів у Чехії. І у них теж були туристичні візи...

А ще один росіянин (теж - "турист") в центрі Берліна, в Тіргартені, серед білого дня розстріляв з пістолета живу людину. На смерть.

І скільки ще таких випадків, про які ми лише про щось здогадуємося або які відомі лише нашій поліції? Характерно, що всі ці випадки об'єднує одне: документально доведено, що всі вбивці були агентами російських спецслужб, які безперешкодно проникли в Європу за туристичними візами.

Тепер Росія напала на Україну, а Захід зайняв тверду проукраїнську позицію. Він допомагає їй зброєю, грошима і фахівцями. Логічно припустити, що активність російських спецслужб в Європі різко зросте, правда? І що вони будуть намагатися якось "попрацювати" з ключовими людьми, від яких залежить позиція Заходу, які впливають на громадську думку і т. д.

І як накажете бути? Як відфільтрувати путінських агентів від добропорядних туристів з Росії? Це ж які сили потрібно кинути на цю ділянку, щоб зробити цю селекцію? І скільки скандалів і непорозумінь виникне з цього приводу!

читайте такожЛукашенко може піднести Путіну неприємний сюрпризІ тому Захід вирішив: а давайте це тепер буде не наша проблема! Нехай росіяни самі її вирішують. А ми, тим часом, різко скоротимо видачу віз. Зрештою вони не наші громадяни, нехай їх уряд потурбується створенням можливостей для їх відпочинку. А наша турбота - здоров'я і безпека наших громадян.

І взагалі, що це таке: їхня країна вбиває людей, руйнує міста. Україна - наш союзник і кандидат у члени ЄС. Крім того, Росія завдає нам колосальної шкоди газовим шантажем. І що ж? Росіяни будуть до нас приїжджати і спокійно розгулювати по набережній Ніцци або Барселони?

Вони що, представники опозиції, яка бореться з Путіним? Ні! Вони навіть не хочуть публічно засудити війну! А коли їм це пропонують зробити, наприклад, Гаррі Каспаров або Михайло Ходорковський, то вони гнівно відкидають цю пропозицію і кажуть, що вони не можуть, оскільки у них тоді будуть неприємності.

Але все ж просто: ось ваша країна, ось наші країни. Ось межа між нами. Тут ми, а тут - ви. У вас свої порядки, а у нас - свої. Ми вважаємо Україну жертвою агресії, солідарні з нею, витрачаємо величезні гроші на допомогу їй, та ще й самі несемо великі втрати через цю нашу позицію. І чому ми повинні на колишніх умовах пускати до себе громадян країни, яка фактично є нашим ворогом? Ну де логіка?

читайте такожГодина пробила: хто здобуде перемогу у війні в УкраїніТак що, хлопці, йдіть до Путіна. Голосуйте за вбивства і грабежі. За зґвалтування і мародерство. У вас же, як ви кажете, немає іншого виходу. Це ж ми вас змусили зайняти таку позицію. А самі ви, як завжди, ні в чому не винні. Ви прості обивателі, від яких нічого не залежить. Ми все це знаємо і нічого від вас не вимагаємо. Ні-чо-го.

А ми, замість того, щоб слухати ваші стогони, краще продовжимо допомагати Україні. Тому, що від неї багато чого залежить. І вона з честю справляється з тією часткою, яка випала на неї. І ще тому, що ми разом з нею проти вашої влади. І вашої армії. І ваших політиків. І вашого ВПК. А проти вас ми нічого не маємо. Вас просто не видно на наших приладах. А на путінських - і поготів.

Але наша справа правильна. Ворог буде розбитий. Перемога буде за нами.

Слава Україні!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти