Регулярні удари перетворюють Чорноморський флот на флотилію

21 вересня 2023, 09:36
479
Причому флотилією він став після того, як був знищений крейсер "Москва".
Хаймарс, Чорноморський флот
Чорноморський флот стає все менше / Колаж УНІАН, Вікіпедія

Удари впливають на боєздатність російських військ. Вони почали втрачати субмарини і кораблі, виробляти які вже не можуть. Наприклад, виведений з ладу великий десантний корабель проекту 775 Мінськ будувався ще за часів Радянського Союзу. Причому не у СРСР, а у Польщі – на верфі в Гданську. Сьогодні Росія не має можливостей для того, щоб будувати такі кораблі.

Крім того, крилатою ракетою авіаційного базування типу повітря-поверхня був знищений російський підводний човен "Ростов-на-Дону". Це унікальний випадок, якого ще не було в світовій історії війн та конфліктів. Ба більше, знищений носій крилатих ракет Калібр, який планували взимку використовувати для ударів по Україні. В жовтні підводний човен планували вивезти з ремонту.

відео дня

Регулярні удари перетворюють Чорноморський флот на флотилію. Причому флотилією він став після того, як було знищено крейсер "Москва". Унікальність цього прецеденту полягає в тому, що вперше в історії країна, у якої немає флоту, перемагає у морському бою країну з флотом, що перетворюється на флотилію.

Ситуація сприяє безпеці в Чорному морі та зменшує військовий потенціал Росії. Наразі росіяни не здатні вільно використовувати свої кораблі. Кожен вихід у відкрите море супроводжується дуже серйозним ризиком. Я не виключаю навіть того, що Росія пізніше буде змушена перевести частину своїх кораблів у більш безпечне місце. Наприклад, їх можуть переправити внутрішніми водами до Каспійського моря. Хоча до такого рішення російське командування ще повинно дійти. Поки що вони гальмують.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Олександр Коваленко, спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти