Ревище на болотах через футбольну форму: чому правда так дратує росіян

7 червня 2021, 20:25оновлено 27 грудня 2021, 19:07
Форма збірної України з футболу нагадує всьому світу про те, що росіяни - злодії.
На Євро-2020 для української збірної створили особливу форму
Форма української збірної / facebook.com/andriy.pavelko

Хороша форма, треба брати. У Москві стоїть ревище на болотах. Там так горить і палає, що створюється враження, що Наполеон знову стоїть біля міста з непереможною армією. Чому? Що ж могло трапиться?

Футбол. Просто футбол, який, звичайно ж, поза політикою. А саме – форма збірної України з футболу, в якій команда їде на Чемпіонат Європи з футболу. Де на лицьовій стороні зображена карта України. Непомітно так. Не явно. Але є. І звичайно ж карта України зображена згідно з нормами міжнародного права, тобто з Кримом.

читайте такожСкандал через нову форму збірної України з футболу: деталі конфліктуІ росіян прорвало. Вони кричать, що цю форму треба заборонити. Що "Крим все одно наш". Що форма нацистська (бо на задній стороні фігурує гасло "Слава Україні"). Ну от уявіть собі, що "Forza Italia" визнано націоналістичним і фашистським. Складно? Ну ось точно також і "Слава Україні".

відео дня

Це кумедно. А ще показово. Тому що відкриває величезний комплекс у росіян. Який ховається за бравадою, нафтодоларами і струсом зброї. Вони знають, що Крим український. І їх дратує, коли про це згадують. Величезна невпевненість, як у підлітка, який ходить в зал безрезультатно, який бореться з прищами, проривається в тисячі пропагандистських сюжетах. Якщо ви впевнені в собі і вас назвали дурнем, вам буде все одно. Якщо ж ви таємно підозрюєте, що навколо всі розумніші вас і намагаєтеся це приховати, то полізете в бійку. Емоційно. І з криками. Тому що вас чіпляє.

Ось і росіян чіпляє карта України з Кримом. Тому що попри браваду і гасла вони все розуміють. І нічого не можуть вдіяти. Розуміють, що для всього світу Крим - це Україна. Що Крим - це Україна за міжнародним правом. І що вкрадене рано чи пізно доведеться повернути. І це їх дратує.

читайте такожУЄФА схвалив форму збірної України з картою Криму для виступу на чемпіонаті Європи з футболуБудь вони впевнені, то просто не помітили б такої дрібниці. Будь вони переконані, що Крим назавжди їх. І що ніхто і ніколи не змусить їх повернути вкрадене. Але ніт.

І росіяни на російських телеканалах перед російськими глядачами можуть сто разів погрожувати стерти в порошок Київ і Вашингтон, можуть клястися кров'ю немовлят, що Крим назавжди повернувся додому. Але що голосніше вони кричать, то сильніше хочуть перекричати внутрішній голос, який наполегливо повторює істину. Ви злодії і вкрадене не визнає ніхто. А форма збірної України просто нагадує всьому світу про те, що вони злодії.

Як диктатор, який намагається закрити рот людям на вулиці, як бандит, який намагається здаватися респектабельним, як Голий король.... Вони виглядають жалюгідно. Їх видає емоційна реакція. А значить треба просто нагадувати всім частіше. І росіянам і світу. Що Крим - це Україна.

Навіть якщо зараз здоровенний п'яний амбал вкрав його і затягнув до себе в сарай, звідки загрожує дробовиком і кричить, що він неадекватний і якщо що за себе не ручається.

Правда є правда. Правду знаємо ми. Правду знає весь світ. І правду знають росіяни. І ця правда їх бісить.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти